Avrupa Birliği Genç Yetenek Mimarlık Ödülü

31 Ağustos 2016
Avrupa Birliği, Genç Yetenek Mimarlık Ödülü ile kariyerinin başında olan yeni mezun genç mimarları desteklemeyi hedefliyor. Ödül, Avrupa Mimarlarının çağdaş kentsel kalkınmada yeni fikirler ve teknolojilerin geliştirilmesine olan katkısına vurgu yapıyor. Mimari kalitenin Avrupa ekonomisi ve kültürü için itici güç olduğuna inan Avrupa Birliği yüksek lisans düzeyinde üretilen 3 projeye ödül verecek. Genç Yetenek Mimarlık […]

Avrupa Birliği, Genç Yetenek Mimarlık Ödülü ile kariyerinin başında olan yeni mezun genç mimarları desteklemeyi hedefliyor.

Ödül, Avrupa Mimarlarının çağdaş kentsel kalkınmada yeni fikirler ve teknolojilerin geliştirilmesine olan katkısına vurgu yapıyor. Mimari kalitenin Avrupa ekonomisi ve kültürü için itici güç olduğuna inan Avrupa Birliği yüksek lisans düzeyinde üretilen 3 projeye ödül verecek.

Genç Yetenek Mimarlık Ödülü yeni mezun genç mimarların, üniversitelerden akademisyen, öğrencilerin başvurusuna açık.  Kazananların son 27 yılda  Avrupa Birliği Çağdaş Mimarlık Ödülü  alan Avrupa’nın en iyi mimarlık şirketleri ile iletişim kurmasına olanak sağlanacak.

Mimarlık sektörü Avrupa’nın kültürel ve yaratıcı endüstrilerinin kalbi. Yarım milyondan fazla kişi mimarlık sektöründe çalışıyor ve mimarlık ile dolaylı yoldan ilgili olduğu bilenen inşaat sektöründe ise 12 milyon çalışan bulunduğu biliniyor.

Ödül için mimarlık ve Şehir Bölge ve Planlama Bölümlerinden başvurular alınıyor.

Ödüle başvuru için miesarch.com/portal/site/miesarch