Olimpiyat atletleri şehrin her yerinde

08 Ağustos 2016
Fransız sanatçı JR olimpiyat atletlerinin devasa portrelerini şehrin dört bir yanına çiziyor. Olimpiyat öncesindeki haberler doping skandalları, Zika virüsü nedeniyle Olimpiyatların ertelenmesi çağrısı, hava kirliliği, şişirilmiş harcamalar ve yetersiz altyapı tartışmalarına yoğunlaştı. Bu tür tartışmalar etkinlik süresince alevlenip etkinlik geçtikten sonra etkisini yitirse de sonuçları uzun süre hissediliyor. JR’nin çizimleri ise odağı en azından şimdilik tekrar […]

Fransız sanatçı JR olimpiyat atletlerinin devasa portrelerini şehrin dört bir yanına çiziyor. Olimpiyat öncesindeki haberler doping skandalları, Zika virüsü nedeniyle Olimpiyatların ertelenmesi çağrısı, hava kirliliği, şişirilmiş harcamalar ve yetersiz altyapı tartışmalarına yoğunlaştı. Bu tür tartışmalar etkinlik süresince alevlenip etkinlik geçtikten sonra etkisini yitirse de sonuçları uzun süre hissediliyor. JR’nin çizimleri ise odağı en azından şimdilik tekrar atletlere çekiyor.

Olimpiyatlar düzenlendiği her yıl farklı tartışmaları beraberinde getiriyor. Atletlerin hikayeleri ve başarıları da bu tartışmaların gölgesinde kalabiliyor. JR ise şehrin farklı yerlerine uyguladığı atletlerin çizimleriyle odağı atletlere çekmeye çalışıyor. İnşaat iskelesi kullanarak oluşturduğu çizimlerde sanatçı Sudanlı atlet Muhammed Younes Idris’in çizimini de şehir merkezine uyguladı. JR “2016 Rio Olimpiyatları’nda yer alma hakkını kaybetse de bir şekilde burada.”

There is always a way #IOPRio2016 🇧🇷

JR (@jr) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Work in Progress #newtechnics #ioprio2016

JR (@jr) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()