Gençlik İnisiyatifi’nden küçük hibe desteği

26 Şubat 2016
Gençlik İşbirliği İnisiyatifi 2016 için başvuru süreci başladı. Program kapsamında, farklı ülkelerden iki gençlik örgütünün ortaklık projelerine hibe desteği veriliyor. Son başvuru: 15 Mart.     Gençlik İşbirliği İnisiyatifi, farklı ülkelerdeki gençlik örgütlerinin ortak işler üretmelerini, işbirliği kurmalarını ve bu yolla birbirlerinin deneyimlerinden ve birikimlerinden öğrenmelerini teşvik etmek amacıyla oluşturuldu. Program kapsamında, farklı ülkelerden iki […]

Gençlik İşbirliği İnisiyatifi 2016 için başvuru süreci başladı. Program kapsamında, farklı ülkelerden iki gençlik örgütünün ortaklık projelerine hibe desteği veriliyor. Son başvuru: 15 Mart.

 

 

Gençlik İşbirliği İnisiyatifi, farklı ülkelerdeki gençlik örgütlerinin ortak işler üretmelerini, işbirliği kurmalarını ve bu yolla birbirlerinin deneyimlerinden ve birikimlerinden öğrenmelerini teşvik etmek amacıyla oluşturuldu. Program kapsamında, farklı ülkelerden iki gençlik örgütünün ortaklık projelerine hibe desteği veriliyor. Son başvuru: 15 Mart.

İlgi çekici bir fikriniz mi var? Başka bir ülkeden genç aktivistlerle bir proje mi yürütmek istiyorsunuz? Farklı ülkelerden gençlerin birlikte amaçlarını gerçekleştirmelerini sağlayan Gençlik İşbirliği İnisiyatifi’ne katılın! Gençlik İşbirliği İnisiyatifi, İsveç Gençlik Konseyi (LSU) tarafından desteklenen Küresel Eylem, Yerel Güçlendirme (Global Action Local Empowerment-GALE) programı kapsamında hayata geçiyor.

Başvuru Kriterleri

Temalar: Projeniz şu temalardan birinde olmalı: sürdürülebilirlik, gençlik perspektifi, ayrımcılık karşıtlığı, liderlik, örgütsel gelişim ya da savunuculuk

Proje grubunun çoğunluğu 30 yaş altı gençlerden oluşmalıdır.

Proje, 1 Haziran 2016 ve 1 Kasım 2016 tarihleri arasında uygulanmalıdır.

Projenin bütçesi en fazla 40.000 SEK (İsveç kronu) olmalıdır. Proje bütçesi sadece proje etkinlikleri ile doğrudan ilişki masrafları (seyahat, idari giderleri gibi) karşılayabilir. Bütçeden maaş gibi kalemler karşılanamaz.

Kimler başvurabilir? İki ayrı ülkeden, iki gençlik STK’sı (ve/ya örgütlü gençlik teşkilatı olan STKlar) ortak başvuru yapmalıdır. Ülkelerden en az bir tanesi DAC (Development Assistance Committee-Kalkınma Yardımı Komitesi) listesindekiülkelerden olmalıdır. Ortak başvuru yapan iki kuruluştan en az biri LSU üyesi ya da LSU’nun partner kuruluşlara üye olmalıdır. Yani başvuru yapan iki ortaktan en az birinin şu partner kuruluşlardan birine üye olması gerekiyor:

İsveç Gençlik Konseyi (LSU) – İsveç

Gençlik Örgütleri Forumu (Türkiye)

Gençlerin Güçlenmesi ve Dönüşümü Vakfı – Youth Empowerment and Transformation Trust (YETT) – Zimbabwe

Youth Alive! Kenya (YAK) – Kenya

Gençlik Politikası için Gençlik Forumu – Youth Forum for Youth Policy (YAP) –Lübnan

Belarus Ulusal Gençlik Konseyi – National Youth Council of Belarus (Rada) – Belarus

Mısır Gençlik Federasyonu – Egyptian Youth Federation ( EYF) – Mısır

Ulusal Gençlik Kongresi – National Youth Congress (NYC) – Burma

Bu partner kuruluşlara üye örgütlerin listesi için, lütfen LSU’dan Sara Ekenbjörn ile iletişime geçin: (sara.ekenbjorn@lsu.se).

Öncelikli Başvurular

Başvuru yapan iki kuruluşun her ikisinin de yukarıda listelenen partner kuruluşların (Go-For, YAK, YAP, YCC, RADA, EYF, YETT, NYC ya da LSU) üyesi olması durumunda bu başvurulara öncelik tanınacaktır.

Projenin tamamlanmasından sonraki dönemde, iki örgüt arasında işbirliğinin nasıl devam edeceğine ilişkin net planı olan projelerin  kabul edilme şansı daha yüksektir.

Nasıl başvurulur?

  1. Başvuru formunu (ingilizce) doldurun.
  2. Niyet mektubunu (ingilizce) hazırlayın ve proje ortağı olan her iki kuruluş tarafından imzalandığından emin olun. Niyet mektubu, projenin adını, proje ortağı kuruluşların iletişim bilgilerini içermeli; proje içeriğini kısaca özetlemeli; ve her iki kurumun projede yer alacağına dair taahhüt belirtmeli; her iki kurumda imza yetkisi olan birer kişi tarafından imzalanmalı.
  3. Başvuru formu ve niyet mektubu en geç 15 Mart 2016 tarihine kadar Sara Ekenbjörn’e (sara.ekenbjorn@lsu.se) gönderilmiş olmalıdır.

Fon almayı hak kazanan projeler Nisan 2016’da açıklanacaktır. Projelerin uygulanma tarihi 1 Haziran 2016 ile 1 Kasım 2016 arasındadır. (Eğer LSU ile anlaşılırsa uygulama dönemi Mayıs’ta başlayabilir.) Proje raporu 1 Aralık 2016’dan önce tamamlanmış olmalıdır.

Başvuru yapmayı planlayan kuruluşların proje fikirlerini birbirleriyle paylaşmalarını ve ortaklık kurmalarını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan facebook grubuna üye olabilirsiniz.

Orijinal başvuru çağrısı metni için tıklayınız

Kaynak: Toplum Gönüllüleri