2016 Uluslararası Gençlik Günü’nün parçası olun

12 Ağustos 2016
Her yıl 12 Ağustos, Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Dünya Gençlik Günü olarak kutlanıyor. Bu sene gençlik gününün teması “2030’a giden yol”: Yoksulluğun önlenmesi ve Sürdürülebilir üretim ve tüketim kazanımları” olarak seçildi. Türkiye’den gençlik STK’ları ise tweetleriyle gençlik için mesajlarını paylaşıyor.  Gençlerin, yoksulluğun önlenmesi ve sürdürülebilir üretim ve tüketim elde etme konusunu nasıl sağladıklarına yoğunlaşan 2016 […]

Her yıl 12 Ağustos, Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Dünya Gençlik Günü olarak kutlanıyor. Bu sene gençlik gününün teması “2030’a giden yol”: Yoksulluğun önlenmesi ve Sürdürülebilir üretim ve tüketim kazanımları” olarak seçildi. Türkiye’den gençlik STK’ları ise tweetleriyle gençlik için mesajlarını paylaşıyor. 

Gençlerin, yoksulluğun önlenmesi ve sürdürülebilir üretim ve tüketim elde etme konusunu nasıl sağladıklarına yoğunlaşan 2016 Uluslararası Gençlik Günü tüm dünyada kutlanıyor.

Dünya üzerinde “Uluslararası Gençlik Günü”nün kutlandığı ülkeler interaktif harita üzerinden takip edilebiliyor.

 

 


Siz de kendi etkinliğiniz organize ederek etkinliğin bir parçası olabilirsiniz. Kendi bölgenizde, okulunuzda, gençlik kulübünüzde veya iş yerinizde Uluslararası Gençlik Günü kutlaması etkinliği düzenleyebilirsiniz. Oluşturduğunuz etkinliği  youth@un.org ‘e göndererek World Map of Events sayfasında yer almasını sağlayabilirsiniz. Etkinliği United Nations Youth sosyal medyası aracılığıyla facebook veya @UN4Youth twitter hesabından ve  hashtegiyle de takip edebilirsiniz.

2016 Uluslararası Gençlik Günü etkinlik araçları hakkında bilgi için un.org

Birleşmiş Milletler Gençlik Sivil Katılımı Dünya Raporu için

https://www.sivilsayfalar.org/birlesmis-milletler-genclik-sivil-katilimi-dunya-raporunu-yayinladi/