İnsan Hakları Merkezi, Mülkiyeliler Birliği’nde Yeniden Açıldı

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş'in talimatıyla geçtiğimiz Kasım ayında kapatılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İnsan Hakları Merkezi, Mülkiyeliler Birliği’nde yeniden açıldı.

Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi’nde yapılan açılış törenine, CHP milletvekilleri Şenal Saruhan, Zeynep Altıok, eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, sosyolog İsmail Beşikçi’nin yanı sıra fakültede görev yaparken ihraç edilen akademisyenler, öğrenciler ve insan hakları örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Demirkent açılışta yaptığı konuşmada, Mülkiye’de insan hakları derslerinin tarihinin 1950’lere kadar gittiğini belirterek, temel insan haklarıyla birlikte İnsan Hakları Anıtı’nın da ablukaya alındığı bir ortamda merkezin yeniden açılmasının önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Açılış vesilesiyle gerçekleştirilen panelin ilk oturumunda Prof. Dr. Cem Eroğul ve Prof  Dr. Fazıl Sağlam,  İnsan Hakları Merkezi’nin kuruluşu ve ilk yıllarıyla ilgili sunum yaptı.

İkinci oturumda ise, İnsan Hakları Ortak Platformu Genel Koordinatörü Feray Salman ve İnsan Hakları Merkezi son Müdürü Dr. Kerem Altıparmak birer konuşma yaptı. Mağdurların yanında durmaya çalışan cesur bir genç neslin geldiğini belirten Feray Salman, “ O cesareti başka şeylerle güçlendirdiğimiz zaman ancak etkili olabiliyoruz, mağdurun yanında daha sağlam durabiliyoruz. Bu bakımdan İHOP olarak son 13 yıldır insan hakları merkezi ile beraber iş yapmaktan, öğrenmekten, onların öğreneceği kanalları açmaktan ötürü gurur duyuyorum.” dedi. Konuşmaların ardından İnsan Hakları Merkezi tabelası yeni yerine asıldı. Kerem Altıparmak burada yaptığı konuşmada, “Biz de bu tabelayı yere düşürmedik. İnşallah ileride ihraç edilen tüm hocaların dönmesiyle eski yerinde de başka bir merkez açarız” dedi.

 

 

İlgili Yazılar

Tüm Haberler