CEİM Eğitim Portalı Yayında!

Cinsiyet Eşitliği İzleme Merkezi (CEİM)'nin, çeşitli alanları bulunan Eğitim Portalı Açıldı!

CEİD Eğitim Modülleri bölümünde, iki farklı eğitim programı kullanıcıların erişimine açıldı. Birincisi 16 tematik alanda hazırlanan haritalama ve izleme çalışmalarının detaylı biçimde anlatıldığı tematik alan izleme eğitimleri. İkincisi ise toplumsal cinsiyete duyarlı hak temelli izlemenin ne olduğunu ve nasıl yapılacağını anlatan eğitim.

Tamamladığınız eğitimler için Katılım Belgesi alabileceğiniz bu bölümde, tüm derslere erişebilmeniz için öncelikle Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Temel Kavramları dersini tamamlamanız gerekiyor.

Video Galerisi bölümünde ise hem online derslerin tam versiyonları hem de CEİD’in bugüne dek ürettiği  proje çıktıları, webinarlar, online söyleşiler, animasyon videoları ve diğer içerikler yer alıyor. Diyelim ki toplumsal cinsiyete duyarlı veri ve göstergelerle ilgili bir içerik hazırlayacaksınız, hemen eğitim videoları kısmından bu başlıktaki eğitimin tamamına erişebilir ve eğitim videosunun dilediğiniz kısmını kullanabilirsiniz.

Eğitim Materyalleri bölümünde CEİD’in projeleri kapsamında üretmiş olduğu eğitici el kitapları, CEİD uzmanlarının yaptığı sunumların PPT’leri ve daha birçok eğitim materyaline erişebilir, bu kaynakları referans göstererek eğitimler yapabilirsiniz. Ya da bunlardan faydalanarak kendi özgün içeriklerinizi oluşturabilirsiniz.

Son olarak, Diğer Eğitim Modülleri bölümünde ise CEİD dışında toplumsal cinsiyet duyarlı hak temelli izlemeyi konu edinen ulusal ve uluslararası kuruluşlarca hazırlanan eğitim içeriklerine yer veriliyor. Bu tanıtımı aynı zamanda bir iş birliği çağrısı olarak kabul edebilir, eğitim modüllerinin CEİM Eğitim Portalı’nda yayımlanması veya duyurulması için temasa geçebilirsiniz.

CEİM Eğitim Portalı’nda toplumsal cinsiyet eşitliğinin temel kavramlarından dünyada ve Türkiye’de kadınların/LGBTİ+’ların hak ve özgürlük mücadelelerine, toplumsal cinsiyete duyarlı veri ve göstergelerden hak temelli izlemeye, cinsiyete duyarlı bütçelemeden planlamaya kadar 7 eğitim modülü kullanıma açıldı. Bunun yanında 16 farklı tematik alanda hazırlanan haritalama ve izleme eğitim modülleri de portalda yer alıyor.

Eğitim Portalı’na Nasıl Erişebilirsiniz?

CEİM Eğitim Portalı dijital bir platform. Bu demek oluyor ki istediğiniz her zaman, istediğiniz her yerden eğitimlere katılabilir, bu eğitimlere istediğiniz zaman başlayabilir ve ara vererek kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Yapmanız gereken CEİM Eğitim Portalı’na buradan Üye Girişi’ne tıklamak ve platforma kayıt olmak. Yapacağınız kaydın ardından kullanıcı adı ve şifrenizle birlikte istediğiniz her zaman erişim sağlayabilirsiniz.