Çocuklar için Gazete Atölyesi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 17. İstanbul Bienali kapsamında, İstanbul Bienali, Hrant Dink Vakfı ve 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı iş birliğiyle hazırlanan Mantı Postası’nın “Yaratıcı Direniş” temalı Kasım ayı sayısına gazete yapımı üzerine bir çocuk atölyesi eşlik ediyor.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle 13 Kasım 2022 tarihinde düzenlenecek Gazete Atölyesi’nde, konuşulacak, tartışılacak; fikirler gibi renkli, festival gibi eğlenceli bir bir gazete hazırlanacak. Çocukların farklı malzemeler kullanarak kendi gazetelerini tasarlayacağı atölye, 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı’nda yapılacak.

Atölyeye katılım için başvurularınızı 11 Kasım 2022, saat 17.00’a kadar yirmiucbucuk@hrantdink.org adresine e-posta göndererek yapabilirsiniz.

13 Kasım 2022

Pazar, 13.00

Yürütücü: Ceren Suntekin

Yaş Grubu: 9–11

Kapasite: 10 çocuk

Yaklaşık süre: 2 saat

Adres: 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı
Halaskargazi Caddesi, Sebat Apartmanı, No: 74 Daire: 1
Osmanbey 34371 Şişli, İstanbul

Atölye yürütücüsü Ceren Suntekin kimdir?

Ceren Suntekin 1979’da İzmir’de doğdu. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde tamamladıktan sonra bilim uzmanlığını aynı üniversitenin Sosyal Hizmet Bölümü Yüksek Lisans Programı’nda “Çocuk ve Gençlik” alanından aldı. Son dönemde sanatın etkili ve yaratıcı gücünü hak temelli işlerle birleştiren Suntekin’in odaklandığı alanlar arasında çocuk hakları ve çocuk katılımı, medyada çocuk hakları, hak temelli iletişim stratejileri ve kapsayıcı politikalar, toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsel sağlık, ayrımcılıkla mücadele, hak ihlallerine karşı koruyucu önleyici çalışmalar ve yerel yönetimler için eşitlik ve kapsayıcılık yer alıyor. Ceren Suntekin 20 senedir çocukların sesini yetişkinlere duyurmak için çalışıyor.