‘Geleceğin Yüzleri’ Projesiyle Kadınlara Siber Güvenlik Eğitimi

Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), 'Geleceğin Yüzleri' projesi kapsamında,100 kadına siber güvenlik ve analitik alanlarında eğitim verecek.

Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech) yeni yıl için başlattığı “Geleceğin Yüzleri” projesi kapsamında, 100 kadına siber güvenlik ve analitik alanlarında eğitim imkânı yaratıyor. SabancıDx, teknoloji sektöründe yetkin insan kaynağı ihtiyacına çözüm sunma ve kadınların potansiyellerini açığa çıkararak onları bilişim sektörüne kazandırma amacıyla hayata geçirdiği projeyle katılımcılar, iki ay boyunca online ortamda görecekleri 40 saatlik canlı eğitim sonrasında uluslararası seviyede geçerli sertifikaya sahip olacak.

Eğitim programı, Türkiye’deki 20-30 yaş arasındaki, uygun eğitim altyapısına sahip kadınların katılımına açık olacak.

Proje kapsamında başvurular sonucunda seçilecek, kariyerlerinin başlarında olan ve siber güvenlik ve analitik alanında kariyerini sürdürmek isteyen katılımcılar, 20’şer kişilik sınıflarda iki ay boyunca toplamda 40 saatlik eğitimi alarak uluslararası geçerliliği olan sertifikalarını almaya hak kazanacak. Yıla yayılacak eğitimler sonunda, projenin istihdama dönüşmesi için gerekli çalışmalar sürdürülecek.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.