Kadın Emeği Pazarı ile Kadıköy Renkleniyor

El emeği ile üretim yapan ancak ürünlerini tüketici ile buluşturma konusunda sıkıntı yaşayan kadınlar için harekete geçen İstanbul Gönüllüleri, Kadıköy İskele Meydanı’nda gerçekleştirilecek Kadın Emeği Pazarı ile üreten kadınları tüketiciyle buluşturacak. Kültürel bir sergi niteliğini taşıyan Kadıköy Kadın Emeği Pazarı'nı 19 Mart 2021 tarihine dek ziyaret edebilir ve kadın üreticilere katkı sunabilirsiniz.

Dönüşümlü olarak 350’ye yakın kadının yer alacağı pazar, 2-19 Mart tarihleri arasında her gün 10.00-18.00 saatleri arasında açık olacak.

Kadıköy İskele Meydanı Kadın Emeği PazarıKatılımcılar, dekoratif ürünler, ahşap, kumaş, keçe ve ebru, takı ve aksesuar, yün ve tığ örgü, amigurumi, seramik ve cam, mum, sabun ve krem olmak üzere toplam 8 kategoride ürettikleri ürünleri pazarda satışa sunacak. Pandemi sürecinin gerektirdiği sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan pazar alanında, üreten kadınlar el emeği ürünlerini satarak aile bütçesine katkıda bulunma fırsatı yakalayacak.

Kadın Emeği Projesi kapsamında ilki Beşiktaş’ta gerçekleştirilen bu pazarda yaşları, eğitimleri, meslekleri, vizyonları birbirinden farklı 500’e yakın kadın katılımcı olarak yer almıştı.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler