“Fidan, Kuş Yuvası ve Yem Bağışında Bulun; Doğal Hayata Destek Ol”

Tohum Eğitim Kültür ve Doğa Derneği, www.fidanla.org sitesi aracılığı ile doğal hayata destek olacak bir kampanya hayata geçiriyor. "Birlikte 5 Yıl Boyunca Ülke Nüfusu Kadar Fidan Dikeceğiz Hedef 83 Milyon!" sloganı ile yola çıkılan kampanyada, istediğiniz il için istediğiniz kadar fidan bağışında bulunabilir; kuş evi bağışı yapabilir ya da yem bırakabilirsiniz. Bu üç seçenekle, siz de doğal hayatın korunmasına dilediğiniz şekilde katkı sunabilirsiniz.

Doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi hakkında faaliyet gösteren bir STK olan Tohum Eğitim Kültür ve Doğa Derneği tarafından yürütülen Fidanla adlı kampanyada, bağışlanacak olan fidanlar, seçilen illerde Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından dikilecek. Teknik takip ve denetimler ise dernek tarafından yapılacak.

Sen de Ülkeni, Çevreni, Şehrini #fidanla!

Fidanla.org web sitesi üzerinden 10 TL karşılığında bir fidan bağışı yapabilir ya da dilerseniz istediğiniz kişi adına bağış sertifikası alabilir; kurumunuz veya şahsınız adına “Hatıra Ormanı” tesis edebilirsiniz.

Fidan bağışı ile ilgili süreç şu aşamaları içeriyor;

  • Bağış yaparken bir şehir seçiyor ve seçtiğiniz kentte Orman Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen sahalara fidanların dikimine maddi destek sağlamış oluyorsunuz.
  • Dikilecek fidanların yerini sistem üzerinden görebiliyorsunuz.
  • Dikilecek fidanlar, bağışçının seçtiği kent yöresine teknik olarak uygun olan türlerden, orman fidanlık müdürlüklerinin ürettiği fidanlardan seçilecek.
  • Bağışladığınız fidanların dikimi aynı yıl tamamlanıyor. Yaptığımız bağışlar sayesinde fidanlarız dikildiğinde, SMS ile tarafınıza bir bildirim yapılıyor. Dikilen türü, dikilen yer ve dikilen fidan yaşı konusunda tarafınıza bilgi veriliyor.
  • Dikilen fidanlar, dikenli-tel çit ile çevrilerek korunmaları sağlanıyor.
  • Dikim sezonunun sonunda sisteme girerek, fidanınız dikildiği yeri ve fotoğrafları görebiliyorsunuz.
  • Dikimin üzerinden 1 yılın geçmesinin ardından, fidanlar ile ilgili diğer işlemler yapılıyor.
  • Dikimin sonrasındaki yıl, dileyen bağışçı fidanının dikildiği yere gezi düzenleyebiliyor.
  • Dikim sonrasındaki 3 yıl süresinde ise fidanın bakımı gerçekleştiriliyor.
  • 10 bin adetten fazla fidan bağışı bağış yapan herkes adına “Hatıra Ormanı” kuruluyor. Hatıra Ormanı’nda bağışçı adına tabela dikebiliyor.

Kuş Yuvası Bağışı ve Yem Bırakma

Fidanla.org web sitesi üzerinden fidan bağışının yanı sıra, 50 TL’ye ormanda kuşlar için yuva bağışlayabiliyor; yine 50 TL’ye soğuk kış günlerinde yaban hayatına destek olmak için yem bırakabiliyorsunuz. Ayrıntılı bilgiye www.fidanla.org adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler