Sivil Toplum Çalışanlarıyla Pandemide İyi Olma Hali Üzerine Sohbet

Sesli Dosya'da sivil toplum çalışanlarının pandemi sürecinde yaşadıklarını ve süreçle ilgili gözlemlerini TÜSEV’den Birce Altay ile STGM’den Ezgi Karataş ile konuştuk.

Koronavirüs salgının sektör olarak sivil topluma etkisine ilişkin pek çok analiz yapılmasına karşın sivil toplum çalışanlarına etkisi biraz göz ardı edilebiliyor. Bu nedenle Derya Kap’ın hazırlayıp sunduğu Sesli Dosya’da, korona salgınının sivil topluma etkisi ve sivil toplum çalışanlarının iyi olma hali, iki farklı kurumdan katılımcılarla değerlendirildi.

Koronavirüsü sivil toplum kurumlarını nasıl etkiliyor? Pek çok ve çeşitli sorumluluğu aynı anda üstelenen sivil toplum çalışanları, Korona günlerinde nasıl hissediyorlar? Daha fazla mesai harcayarak daha mı çok çalışıyorlar? Kadın sivil toplum çalışanı olmak, bugünlerde daha mı zor? Korona, sivil toplumun dijital dönüşümünü hızlandırdı mı? gibi sorulara TÜSEV’den Birce Altay ve STGM’den Ezgi Karataş ile yanıt aradık. Sivil toplumun Korona salgını sürecinde, hızla aksiyon aldığı ve uyum sağladığı görüşünde ortaklaşılırken; Birce Altay, krizle birlikte edinilen yeni çalışma pratiklerinin pandemi sonrası dönemde de etkili olacağını belirtiyor. Birce Altay, “sivil toplum çalışanları olarak kendimizin iyi halini gözetelim” derken, Ezgi Karataş, “’Korona krizi daha doğa dostu, daha insan dostu bir dünya için neler yapabiliriz’ diye düşünmek için iyi bir fırsat… Dayanışmak hepimize iyi gelecektir” vurgusu yapıyor.