Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali Başvurular Almaya Başladı

Bu yıl 7-11 Ekim tarihleri arasında yedinci kez gerçekleşecek Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali, Uluslararası Yarışma ve Gaia Öğrenci Ödülü yarışması için başvuruları almaya başladı.

Uluslararası Yarışma (Fethi Kayaalp adına verilen Büyük Ödül) ve öğrenci projelerini destekleyen Gaia Öğrenci Ödülü kategorilerinde belgesellerini paylaşmak isteyen yönetmenler, 1 Ocak 2016 tarihinden sonra çekilmiş ekoloji temalı belgeselleriyle 15 Mayıs Cuma gününe kadar festivale başvuruda bulunabilecekler.

Festivalin Daimi Teması “Ekoloji”

Daimi teması ekoloji olan festivalde geride kalan altı yılda doğa, tarım, tohum, yerel halklar, gıda, enerji, madenler, iklim değişikliği, yeşil aktivizm, göç gibi yüzlerce belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Bu konulara alan açan ve belgesel film üretilmesine ve ödüllendirilmesine bağımsız bir alan yaratan BIFED, yedinci yılında da, dünyanın farklı coğrafyalarında aynı sorunlarla mücadele edenlerin hikâyelerini, belgesel yönetmenlerini, sinema öğrencilerini ve seyircileri sonbaharda, adanın küçük ve kalabalık salonlarında yeniden buluşturmaya hazırlanıyor.

Başvurular ve Gösterimler Ücretsiz

Son başvuru tarihi: 15 Mayıs 2020

Festival Katılım Şartnamesi ve başvuru formuna web sitesi üzerinden ulaşılabilir, herhangi bir başvuru ücreti ödemeden belgesellerinizi 15 Mayıs Cuma gününe dek festivalle paylaşabilirsiniz.