21. Yüzyılda Ermeni Kimliğine Eleştirel Yaklaşımlar: Kırılganlık, Direnç ve Dönüşüm Konferansı
Hrant Dink Vakfı ve Hamazkayin Ermeni Eğitim ve Kültür Birliği, 7-8 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da ‘21. Yüzyılda Ermeni Kimliğine Eleştirel Yaklaşımlar: Kırılganlık, Direnç ve Dönüşüm’ başlıklı, akademik bir konferans düzenliyor. “Ermeni kimliğine yönelik geleneksel yaklaşımlar yeni disiplinlerarası çalışmalarla sorunsallaştırılmaktadır. Ermeni kimliğine dair baskın ve ‘monolitik’ anlayışlar, toplumların yaşadıkları çevrelerin birbirinden farklı oluşu, içsel farklılıkları, kuşak […]
Hrant Dink Vakfı ve Hamazkayin Ermeni Eğitim ve Kültür Birliği, 7-8 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da ‘21. Yüzyılda Ermeni Kimliğine Eleştirel Yaklaşımlar: Kırılganlık, Direnç ve Dönüşüm’ başlıklı, akademik bir konferans düzenliyor.
“Ermeni kimliğine yönelik geleneksel yaklaşımlar yeni disiplinlerarası çalışmalarla sorunsallaştırılmaktadır. Ermeni kimliğine dair baskın ve ‘monolitik’ anlayışlar, toplumların yaşadıkları çevrelerin birbirinden farklı oluşu, içsel farklılıkları, kuşak farklılıkları ve kimliğin oluşumunda ortak belleğin oynadığı rolün yeniden kavramsallaştırılması nedeniyle sorgulanmaktadır” yaklaşımından yola çıkan konferansta şu konular ele alınacak:
- Ermenilerin üzerine ortak kimlik inşa ettikleri tarihsel arka plan
- Güncel Ermeni kimliklerinin ana özellikleri ve zaman-mekânsal boyutları
- Ortak kimliğin sürdürülmesinde soykırım sonrası ‘mağduriyet’in ve soykırım inkârının rolü
- Kırılganlık
- Kimliğe ilişkin konularda kilise, siyasi parti, okul, müze gibi Ermeni kurumlarının ve Ermenistan devletinin rolü
- Kimliğin oluşmasında sınıf, din, cinsiyet ve yaşın siyaseti
- Türkiye’de ve diaspora topluluklarında asimilasyon, inkâr, dahil olma veya hariç tutulma biçimleri
- Sürgün ve katliamlardan güncel göç ve göçmen krizine, Ortadoğu’da yaşanan şiddetin Ermeni kimliğine etkileri
- Ermeni kimliğinin gelişim, değişim, sürdürülme ve ifade edilmesinde sanat, edebiyat, dil ve estetiğin biçimleri ve kullanımı
- Ermeni kimliğine ilişkin konu ve sorunlar; Müslümanlaştırılmış Ermeniler gibi Ermeni kimliğinin geleceğinin bir parçası olarak ortaya çıkmakta olan yeni terim ve parametreler ile ihtiyaç duyulan yeni araştırma alanları.
Konferans, günümüzde Ermeni kimliğine getirilmiş olan farklı yaklaşımları ve bu yaklaşımların kimlik araştırmalarıyla ilişkisini tartışmayı amaçlıyor. Bu sebeple, Ermeni kimliğine getirilecek eleştirel, karşılaştırmalı ve disiplinlerarası bakış açısı tercih sebebi. Ayrıca, Ermeni kimliği çalışmalarının güncel dinamiklerine, olası ve gelecek istikameti bakımından odaklanan çalışmalara ait başvurular özellikle davet ediliyor.
Toplantının dilleri Ermenice, İngilizce ve Türkçe olacak. Eş zamanlı çeviri yapılacak. Başvurular her üç dilde yapılabilir. Sunumlar 20 dakika uzunluğunda olacak ve her oturumun ardından soru-cevap bölümüne vakit ayrılacak. Konferans Hrant Dink Vakfı web sitesinden canlı yayınlanacak. Sunulacak çalışmalar, Hrant Dink Vakfı Yayınları tarafından konferans tebliğleri kitabı olarak basılacak.
İstanbul dışından katılımcıların ulaşım ve konaklama masraflarını, bağlı oldukları kurumlardan karşılayamadıkları takdirde, belirtmeleri rica ediliyor.
Konferansa katılmak isteyen araştırmacıların özgeçmişleri ile birlikte 250 kelimelik araştırma özetlerini karunozcelik@hrantdink.org adresine göndermeleri bekleniyor.
Katılım için son başvuru tarihi 15 Haziran 2016.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız
Bizi Takip Edin