KEİG kadın emeği hikayeleri İşçi Filmleri Festivali’nde
Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi (KEİG) Platformu tarafından hazırlanan Uzun Lafın Kısası isimli belgesel video, 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde seyirciyle buluşacak. 3 Mayıs akşamı yapılacak özel gösterimin ardından yönetmen, film ekibi ve videodaki kadınların katılımıyla bir söyleşi gerçekleşecek. 16 ilden 32 kadın örgütü üyesi bulunan KEİG Platformu, geçtiğimiz yıl farklı meslek ve çalışma biçimlerinden […]
Kadın Emeği ve İstihdamı Girişimi (KEİG) Platformu tarafından hazırlanan Uzun Lafın Kısası isimli belgesel video, 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nde seyirciyle buluşacak. 3 Mayıs akşamı yapılacak özel gösterimin ardından yönetmen, film ekibi ve videodaki kadınların katılımıyla bir söyleşi gerçekleşecek.
16 ilden 32 kadın örgütü üyesi bulunan KEİG Platformu, geçtiğimiz yıl farklı meslek ve çalışma biçimlerinden kadınların ekonomiyi ve temel kavramlarını ele alış biçimlerini anlatan bir video hazırlamıştı. Videoda istihdam, enflasyon, finans, tazminat gibi televizyonda izlediğimiz, ekonomi haberlerinde okuduğumuz, gazetelerde sıkça karşılaştığımız ve günümüz dünyasında bizden bağımsızmış gibi gösterilen ekonomiye dair kavramlar inceleniyor.
Emek, çalışma, tüketim, ev işi, cinsiyete dayalı iş bölümü, emeklilik gibi kadınların gündelik hayatı içinde önemli bir yer tutan kavramları kadınlar yorumluyor. Ev içindeki emekten ekonominin işleyiş biçimine, kadınların erkek egemen sistemde var olma deneyimleri, 20 dakikalık bu belgesel filmde anlatıyor.
Uzun Lafın Kısası, 1-8 Mayıs arasında “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” temalı 11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali kapsamında gösterilecek. Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 3 Mayıs Salı günü 18.00’de yapılacak gösterimin ardından yönetmen, film ekibi ve videodaki kadınların katılımıyla bir söyleşi gerçekleşecek.
Üç dilde ve işaret dili seçeneğiyle
Yönetmenliğini H. Sevim Işık’ın üstlendiği, üç dilde ve işaret dili seçeneğiyle yayımlanan bu video için KEİG Platformu şöyle demişti: “Kadınların ekonomiden anlamadığını düşünenler bu filmde emeğin, paranın, piyasanın hikayesini bir de kadınlardan dinleyecek.”
Tarih: 3 Mayıs 2016, Salı
Saat: 18.00
Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy
Yönetmen: H. Sevim Işık
Yürütücü Yapımcı: Gülşin Ketenci
Görüntü Yönetmeni: Hande Zerkin
Ses Operatörü: Ulaş Dutlu
Metin Yazarı: Beyza Bilal
2. Kamera: Gülşin Ketenci
Kurgu: Hande Zerkin
Kurgu Geliştirme ve orijinal Müzik: Fatih Bilgin
Bizi Takip Edin