Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu Lansmanı: Yola Çıktık Geliyoruz!

Bugün gerçekleştirdiğimiz Eşitlik Adalet Kadın Platformu websitesi  lansmanına çok sayıda sivil toplum kuruluşu sözcülerinin yanı sıra; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, CHP Bursa 24. Dönem Milletvekili Sena Kaleli, CHP İstanbul 24. Dönem Milletvekili Ayşe Danış ve CHP MYK Üyesi Ünal Çeviköz gibi siyasi isimler de katıldı.

Platformumuzun üyesi akademisyen kadınlarlardan ise, Ayşegül Berktay,  Feride Acar ve Sevgi Uçan Çubukçu da aramızdaydı.

Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu olarak; esitlikadaletkadin.org adresli web sitesi üzerinden her alanda eşitlik ve adalet mücadelesini bağımsız olarak sürdüren oluşumları (dernek, vakıf, kooperatif, kolektif, kadın araştırmaları merkezi, inisiyatif, topluluk, örgüt, dayanışma grupları vb.) bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Eşitlik ve adalet dilini, düşüncesini geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı, kadın STK’larının ve bağımsız aktivistlerin birbirinden haberdar olmasını ve dayanışmayı güçlendirmeyi, evrensel kadın gündemini takip etmeyi ve global kadın örgütlenmeleri ile işbirliği sürdürmeyi, kadının eşitlik adalet mücadelesini örnekler ve dayanışma ile cesaretlendirmeyi ve yaratıcı kampanyalar yolu ile toplumsal değişimi tetiklemeyi amaç ediniyoruz.

Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu hepimizin!

Platformumuzun Koordinatörü Gülseren Onanç yaptığı açılış konuşmasında, platfromun tüm kadınlara ait olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:  “Zirve ve sonrasında ortaya çıkan sonuç bildirgesi ve daha sonraki takip toplantısında; eşitlik ve adalet arayışının daha güçlü yapılabilmesi için çözüm ve bilgi odaklı, dayanışmayı destekleyen, birey hukukunu öne çıkaran kapsayıcı ve kolektif bir yapının örgütlenmesine dair büyük bir talep olduğunu gördük. Bugün lansmanını gerçekleştirdiğimiz Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu hepimizin! Başlangıç olarak gündemimiz seçim olduğu için internet sitemizde de kadın ve siyaset dosyasını öne çıkardık. Partilerin seçim bildirgeleri üzerinden kadın politikalarını analiz ettik ve cinsiyet eşitliğinde politikanın önemini işleyen haberlere yer verdik. Kadının siyasette adı yok ama artık bir platformu var! Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu bir siyasi platform değil fakat her siyasi görüşten kadın siyasetçiyi destekleyen bir platform. Bu platformla tüm dünyada yükselen feminist dalganın Türkiye’ye de taşınmasına katkıda bulunmak ve feminist düşünceyi biraz daha tetiklemek istiyoruz. Bu dayanışmada yer almak isteyen tüm bağımsız sivil toplum kuruluşlarını ve kadın hakları aktivistlerini platformun bileşeni olmaya ve sosyal medya mecralarından destek vermeye çağırıyoruz. “

Sitemize esitlikadaletkadin.org adresinden ulaşabilir, sorularınız için info@esitlikadaletkadin.org  adresimize mail atabilirsiniz. Sitemize bireysel ya da kurumsal üyelik yapmak için bileşenler sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Eşitlikadaletkadin.org

İlgili Yazılar

Tüm Haberler