“Kriz Dönemlerinde Doğru Bilgiye Erişim, Teyitli İçeriklerin Takip ve Yaygınlaştırılmasıyla Mümkün”
“AK Parti İktidarında TBMM’de Depremle İlgili Verilen Araştırma Önergeleri” başlıklı ortak bir çalışma yayınlayan Teyit ve Referandom, son 17 yılda TBMM’de deprem konusunda verilen 96 araştırma önergesinden 17’sinin kabul edildiğini; olağan zamanlarda unutulan deprem konusunda Meclise verilen bu önergelerin daha çok vergi ile ilgili olduğunu tespit etti. Toplumun doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak için çalışan Teyit, yaygın bilinen yanlışlar, sosyal medyada gündem olan şüpheli bilgiler ve şehir efsaneleri dahil birçok alanda doğrulama yapıyor. Kamuoyunun çevrimiçi platformlarda hangi bilginin doğru, hangisinin yanlış olduğunu öğrenmesini sağlıyor. Genç bir ekip olan Referandom ise Türkiye'de siyasi gündemi belirleyen önerge ve kanun tekliflerini, canlı yayından izleyerek, tutanakları inceleyerek, bunlardan kısa özetler hazırlıyor; siyasi gündemin takibini kolaylaştırıyor. Referandom spekülasyonlara ve dayanağı olmayan iddialara yer vermiyor; kamuoyuna doğru ve tarafsız bilgiyi erişilebilir kılmaya çalışıyor. Teyit ve Referandom’un ortak çalışması üzerinden deprem gibi afet-kriz dönemlerinde doğru bilgiye erişimde her iki kurumun üstlendiği rol ve yurttaşların bu konuda yapabileceklerine dair sorularımızı Teyit ekibinden Alican Acanerler ve Referandom ekibinden İlteber Uçar yanıtladı.Olağan Zamanlarda Unutulan Deprem Gerçeği
“AK Parti İktidarında TBMM’de Depremle İlgili Verilen Araştırma Önergeleri” adlı ortak çalışmanızda, 17 yıllık sürede deprem hakkında verilen 96 araştırma önergesinden 17’sinin kabul edilmesi, ne anlama geliyor ?

Referandom olarak, yurttaşlara bizi yakından takip etmelerini ve bu araştırmaların sadece sonucunu değil, bu araştırmaların arka planlarını veya daha fazlasını paylaştığımız içeriklerimizi de takip etmelerini öneriyoruz.

Teyit kendisine gelen ihbarlar ile kendi bulduğu şüpheli bilgileri bir havuzda topluyor. Sonra bunları üç kıstasa göre editöryal bir değerlendirmeden geçiriyor: virallik, önem ve aciliyet.
Bizi Takip Edin