Zor Geçmişlerle Yüzleşme Pratikleri: Bosna Hersek Deneyimi 

Hrant Dink Vakfı “Zor Geçmişlerle Yüzleşme Pratikleri: Bosna Hersek Deneyimi ” başlığında 1 Aralık Cuma günü herkese açık bir etkinlik düzenliyor. Vakfın duyurusu şöyle: Hafıza mekânları ve müzeler hatırlatmanın ötesine geçip görünmeyeni görünür kılarken, uzun vadede ise geleceğin şekillenmesine yardımcı olur. Geçmişin hafızası nasıl canlı tutulur ve bugüne nasıl taşınır? 90’larda Bosna-Hersek’te insanlığa karşı işlenmiş […]

Hrant Dink Vakfı “Zor Geçmişlerle Yüzleşme Pratikleri: Bosna Hersek Deneyimi ” başlığında 1 Aralık Cuma günü herkese açık bir etkinlik düzenliyor. Vakfın duyurusu şöyle:

Hafıza mekânları ve müzeler hatırlatmanın ötesine geçip görünmeyeni görünür kılarken, uzun vadede ise geleceğin şekillenmesine yardımcı olur.

Geçmişin hafızası nasıl canlı tutulur ve bugüne nasıl taşınır? 90’larda Bosna-Hersek’te insanlığa karşı işlenmiş olan suçlar ile yüzleşme pratikleri nelerdir? Müzeler ve hafıza mekânları yüzleşme pratiklerine, hafızalaştırma çalışmalarına ve yapıcı bir diyalog geliştirmeye nasıl katkı sunabilir? Bu gibi sorulara Bosna Hersek’te bulunan Umut Tüneli ve Bosna Hersek Tarih Müzesi’nin deneyimlerinden yola çıkarak yanıtlar arayacağız.

Tarih: 1 Aralık 2017 Cuma
Saat: 18.00 – 20.00
Yer: Hrant Dink Vakfı, Havak Salonu
Program:
Moderatör: Bülent Bilmez (Akademisyen – Bilgi Üniversitesi, Tarih Bölümü)
Belma Cuzovic ve Edis Kolar (Umut Tüneli)
“Seçici Hafıza Bir Seçenek Değildir / Öğrenilen Dersler: Bosna Hersek”
Elma Hasimbegovic (Bosna Hersek Tarih Müzesi)
“Zor Geçmişle İlgili Yapıcı Bir Diyalog Platformu Olarak Sergi: Bosna Hersek Tarih Müzesi’nden Deneyimler”

*Etkinlikte İngilizce-Türkçe simültane çeviri olacaktır.