Hrant Dink Vakfı sözlü tarih mülakatları yapacak gönüllüler arıyor

Hrant Dink Vakfı yürüttüğü Sözlü Tarih ve Kültürel Miras projelerinin 2017 döneminde, mülakatlara katılıp görüşmeleri takip edecek gönüllüler arıyor. 2011 yılından beri devam eden Sözlü Tarih projesi, Türkiye’de ve diasporada yaşayan Ermenilerin taşıdığı siyasi ve kültürel belleğin izlerini sürmeyi, kültürel varoluşun sürekliliğini ortaya çıkarmayı, Ermeni kimliğine mensup ve kendini Ermeni kökenli olarak tanımlayan kişilerin kendilerini […]

Hrant Dink Vakfı yürüttüğü Sözlü Tarih ve Kültürel Miras projelerinin 2017 döneminde, mülakatlara katılıp görüşmeleri takip edecek gönüllüler arıyor.

2011 yılından beri devam eden Sözlü Tarih projesi, Türkiye’de ve diasporada yaşayan Ermenilerin taşıdığı siyasi ve kültürel belleğin izlerini sürmeyi, kültürel varoluşun sürekliliğini ortaya çıkarmayı, Ermeni kimliğine mensup ve kendini Ermeni kökenli olarak tanımlayan kişilerin kendilerini ve ‘öteki’ni nasıl algıladığını bulmayı ve böylelikle, içinde bulundukları ‘gerçekliği’, bir sözlü tarih çalışması kapsamında, siyasi, kültürel ve tarihsel boyutlarıyla yansıtmayı hedefliyor.

Önceki yıllarda Diyarbakır, Ankara ve İzmit odaklı yürütülen çalışmalar Adana, Kayseri ve Sivas olarak devam edecek.

Projeye katılan gönüllüler, farklı odak grup toplantılarına katkı sunacaklar, yıl boyunca Hrant Dink Vakfı’nda sözlü tarih metodolojisi ve yerel tarihe dair eğitimler alacaklar. Yapılacak rutin toplantılar, saha çalışmaları ve deneyim paylaşımlarıyla kendilerini bu alanda geliştirme imkânı bulacaklar.

Proje grubuna katılım için son başvuru tarihi 10 Ocak 2017’dir. Adana, Sivas veya Kayseri kökenli veya Ermenice biliyor olmak tercih sebebidir.

Başvuru formu için hrantdink.org/tr