Bir Arada Yaşam: “Beraber Mümkün” Arama Atölyesine Davetlisiniz!

YADA Vakfı, 25 Eylül'de “Türkiye ve AB’de Sivil Toplum Kuruluşlarının Çokkültürlülük Yaklaşımının Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Bir Arada Yaşam: “Beraber Mümkün” Atölyesini gerçekleştirecek.

YADA Vakfı, sivil toplumun farklı aktörleri arasındaki diyaloğun artırılması ve sivil toplumun etki kapasitesini artırmak için çalışmalar yürütüyor. Tüm bu etkinliklerinde hem çalışma alanları hem de arka planları ve motivasyonları açısından oldukça farklı birçok kurumu bir araya getiriyor, birlikte müzakerenin ve hatta iş birliklerinin peşine düşüyor. Kimlik ve kültür gruplarıyla doğrudan çalışan, bu grupları temsil eden, bu grupları temsil eden kişilerle çalışan sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalog ve işbirliklerinin artırılması ve bu yolla bu kuruluşların etkisinin artırılması da önemli odak noktalardan biri oluyor.

Bu motivasyonla, AB Başkanlığı tarafından uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu V Programı kapsamında yürüttükleri “Türkiye ve AB’de Sivil Toplum Kuruluşlarının Çokkültürlülük Yaklaşımının Güçlendirilmesi” projesi kapsamında Bir Arada Yaşam: “Beraber Mümkün” diyerek yola çıkıyor, farklı kimlik ve kültür gruplarının bir arada yaşam tecrübelerine odaklanacakları bir etkinlik serisi gerçekleştiriyorlar.

Sizi, proje kapsamında gerçekleştirecekleri, birlikte yaşamın olanaklarını, önündeki engelleri ve birlikte mücadele alanlarının tartışılacağı arama atölyesine davet ediyorlar. Katılım taleplerinin sahin@yada.org.tr adresine 20 Eylül (bugün) 2019 17.00’a kadar iletilmesi gerekmekte.

Yer: İstanbul’da, toplu taşımaya yakın, merkezi bir mekanda gerçekleştirilecek; detaylar size en kısa zamanda iletilecektir.

Tarih: 25 Eylül 2019

Saat: 9.30 – 16.30

Etkinlik Programı:

9.30 – 10.00 : Kayıt ve açılış

10.00 – 10.45 : Tanışma etkinliği

10.45 – 11.00 : Kahve arası

11.00 – 13.00: Birinci Oturum

Gündelik hikayelerde farklılıklarımız ve bir arada yaşamı aramak

Etkinliğin ilk oturumunda, sivil toplum kuruluşlarının temsil ettiği kimlik ve kültür gruplarının özgün hikayelerinin paylaşılması planlanıyor. Bir arada yaşamın önündeki engeller, yaşanan ayrımcılıklar üzerine paylaşım oturumu olarak kurgulanıyor. Burada hem farklı kimlik gruplarının gündelik hayatta yaşadığı ayrımcılıklara ve bunlarla mücadele mekanizmalarına, hem de bu hikayelerin görünürlüklerine ve algılanış biçimlerine dair bir tartışma oturumu öngörülüyor.

13.00 – 14.00: Öğle Yemeği

14.00 – 16.00: İkinci Oturum

Bir arada yaşam beraber mümkün: çözüm önerileri

İkinci oturumda, günün ilk oturumunda katılımcılarla birlikte tasvir edilen ortamda farklı kimlik ve kültür gruplarının tecrübelerinde ortaklaşan ve ayrışan noktaların keşfetmesi amaçlanıyor. Oturumda, bu yakınlaşma ve ayrışmaların ortaya çıkardığı muhtemel ortak mücadele zeminleri üzerine birlikte düşünmek ve bu zeminleri kurmanın imkanları ve sınırları tartışılacak.

Not: Şehir dışı katılımların yol ve konaklama masrafları için bir kontenjan mevcuttur. Talebiniz esnasında yol ve konaklama konusunda destek talebiniz varsa iletmeniz gerekmektedir.