İnternetle Hayat Kolay Projesi Eğitmen Eğitimi

Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Telekom ortaklığıyla “İnternetle Hayat Kolay” projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor. Derneğin duyurusu şöyle: İnternetle Hayat Kolay projesi, Türkiye’de internet okuryazarlığı oranının arttırılması, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımı için kapasite gelişimi desteği, yeni medya araçlarının bilinçli kullanımı konusunda farkındalık sağlanması ve güvenli internet konusunda toplumun bilgilendirilmesini hedefliyor (25 yaş ve üzeri kişiler). Projemiz […]

Habitat Derneği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Telekom ortaklığıyla “İnternetle Hayat Kolay” projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor. Derneğin duyurusu şöyle:

İnternetle Hayat Kolay projesi, Türkiye’de internet okuryazarlığı oranının arttırılması, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımı için kapasite gelişimi desteği, yeni medya araçlarının bilinçli kullanımı konusunda farkındalık sağlanması ve güvenli internet konusunda toplumun bilgilendirilmesini hedefliyor (25 yaş ve üzeri kişiler). Projemiz kalkınmada öncelikli 50 ilde faaliyetlerini yürütmektedir.

Kalkınmada öncelikli 50 il: Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak

Bu kapsamda Proje Eğitmen Eğitimi 14 – 17 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 7 Ağustos 2017

Başvuru için tıklayınız.

Kimler eğitmen olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki kalkınmada öncelikli 50 ilde yaşayan gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

 Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 100 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Sorularınız için bilisim@habitatdernegi.org adresine mail atabilirsiniz.