AÇEV kurucularından Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti

02 Mart 2017
Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) kurucularından olan Çiğdem Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti. Kağıtçıbaşı ayrıca sosyal psikolojinin kurucularından ve uluslar arası psikoloji dünyasının önemli isimlerinden biriydi. Sosyal psikolojinin kurucularından ve uluslararası psikoloji dünyasının önemli isimlerinden birisi Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti. Kağıtçıbaşı’nın ölümünü paylaşan, Bilim Akademisi “Bilim Akademisi üyesi Çiğdem Kağıtçıbaşı’nı kaybetmenin derin üzüntü içindeyiz” mesajı […]

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) kurucularından olan Çiğdem Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti. Kağıtçıbaşı ayrıca sosyal psikolojinin kurucularından ve uluslar arası psikoloji dünyasının önemli isimlerinden biriydi.

Sosyal psikolojinin kurucularından ve uluslararası psikoloji dünyasının önemli isimlerinden birisi Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti. Kağıtçıbaşı’nın ölümünü paylaşan, Bilim Akademisi “Bilim Akademisi üyesi Çiğdem Kağıtçıbaşı’nı kaybetmenin derin üzüntü içindeyiz” mesajı paylaştı.

Kağıtçıbaşı, Türkiye’de ilk kez ‘kültürlerarası benlik ve aile modeli’ ile sosyal psikolojide çığır açan bir bilim insanıydı. Akademik çalışmalarını, AÇEV’in kuruluşuna öncülük ederek. TEGV’e (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) büyük katkı yaparak uygulamaya da dönüştürdü.

33 KİTAP 222 MAKALE

Çiğdem Kağıtçıbaşı TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi ve Bilim Akademisi üyesidi. AÇEV’in kurucularındandır. International Association for Cross-Cultural Psychology’nin ilk kadın Başkanı ve Onur Üyesi olan, International Union of Psychological Science ile International Social Science Council’ın Başkan Yardımcılığını yaptı. Kağıtçıbaşı’nın çoğu yurt dışında basılmış 33 kitabı ve 222 makalesi vardı.

Türkiye Bilimler Akademisi’nin kurucu üyesi olan Kağıtçıbaşı, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi’nde görev yaptıktan sonra Koç Üniversitesi’ne geçmişti. Önceki dönemlerde, Koç Üniversitesi Fen, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi dekanlığı görevini de üstlendi. Duke, Colombia, Harvard ve Kaliforniya-Berkeley üniversitelerinde de misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Kaynak: Gazete Duvar