“Kontrol Bende” Projesi Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor!

Habitat Derneği ve Facebook ortaklığıyla “Kontrol Bende” projesi gönüllü eğitmenlerini arıyor!

Kontrol Bende Projesi, kişisel bilgilerin ve sosyal medya hesabının güvenliği konusunda sürekli olumsuz durumlarla karşılaşan bireylerin bu olumsuz durumlar meydana gelmeden alabilecekleri önlemler konusunda farkındalık sağlamasını hedefliyor.

Bu kapsamda sosyal medya araçlarından özellikle Facebook güvenlik kurallarının öğrenilmesi ve online ortamda kişisel bilgi güvenliklerini en doğru şekilde sağlanması konusunda gerekli bilginin aktarılması sağlanacak. Proje 30 ilde yürütülmekte.

Proje illeri: Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bolu,  Çanakkale, Diyarbakır, Denizli, Edirne, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Nevşehir, Samsun, Tekirdağ, Şanlıurfa, Rize, Van, Yalova.

Bu kapsamda Proje Eğitmen Eğitimi 5-8 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımcıların yol, konaklama ve yemek masrafları proje tarafından karşılanacak.

Son Başvuru Tarihi: 28 Şubat 2020

Kimler Eğitmen Olabilir?

Sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, gençlik meclisleri gibi gençlik çalışmalarında bulunan kurumlarda yer alan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki proje illerinde yaşayan gençlerin eğitmen eğitimine başvurması bekleniyor.

Eğitmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?

Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 250 kişiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları, ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması bekleniyor.

*Her türlü sorunuz için elif@habitatdernegi.org adresinden bilgi alabilirsiniz.

Başvuru için buraya tıklayabilirsiniz.