Ocakta 112 İşçi Hayatını Kaybetti

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre geçtiğimiz ocak ayında en az 112 işçi hayatını kaybetti.

İSİG’in yüzde 76’sını ulusal ve yerel basından; yüzde 24’ünü işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve sendikalardan öğrenerek hazırladığı rapora göre, ocak ayında en az 112 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi… Rapora göre,  112 ölümden  94’ü ücretli (işçi ve memur), 18’i kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluşuyor.

Ölenlerin 12’si kadın işçi, 100’ü erkek işçi. Kadın işçi cinayetleri tarım, tekstil, ticaret, büro, sağlık, konaklama ve genel işler işkollarında gerçekleşti. Biri 14 yaş ve altında olmak üzere üç çocuk işçi can verdi. Çocuk işçi cinayetleri tarım ve gıda işkollarında gerçekleşti… 51 yaş ve üstünde ise çalışırken ölen 28 emekçi bulunuyor: Çiftçi ve esnaflar ile balıkçı, gıda, büro, inşaat, taşımacılık, konaklama, belediye ve genel işler işçileri. Ocak ayında 7 göçmen/mülteci işçi yaşamını yitirdi. Göçmen/mülteci işçilerin 3’ü Suriyeli, 2’si Afganistanlı, 1’i Gürcistanlı ve 1’i Türkmenistanlı…

Raporun tamamı için tıklayınız.