Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün:
“Yanlıştan Dönülmesi Sevindirici”

16 Ocak 2020
Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, Mor Yakup Manastırı Rahibi Sefer Bilecen’in tahliye edilmesini, “Bir yanlıştan dönülmesi sevindirici…” sözleriyle değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde gizli bir tanık ifadesiyle tutuklanan Rahip Sefer Bilecen’in tahliyesini Sivil Sayfalar’a değerlendiren Mor Gabriel Manastırı Vakfı Kuryakos Ergün, cemaat olarak ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldıklarını ve bu nedenle büyük tedirginlik yaşadıklarını ifade etti.

Ergün, Rahip Sefer Bilecen’in ücra bir noktada bulunan manastırda devletin izniyle gelip rahiplik yaptığını ve bunun büyük bir özveri gerektirdiğini dile getirdi. İki yıl önce gerçekleştiği belirtilen durum için şimdi işlem yapılmasının şaşırtıcı olduğunu ve itirafçıların kendilerini kurtarmak için Sefer Bilecen’e iftira attıklarını kaydeden Ergün, “Her şeye rağmen bir yanlış yapıldı ve yanlıştan dönülmesi önemlidir. Rahibimizin serbest bırakılması için duyarlılık gösteren devlet yetkililerine, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve hak savunucularına teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Ergün, Rahip Bilecen’in tutukluluk kararıyla ilgili Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı’nın girişimleriyle Süryani Cemaati’nin temsilcilerinin Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüşmeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.