Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın Yazma Seminerleri Başlıyor

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nın Uygulamalı Öykü Semineri’ne giriş niteliğinde olan öyküyle ilk kuramsal karşılaşma dersleri 13 Ocak'ta başlıyor.

Seminerde, neden anlatırız? Anlatmaya tarihi bakış, öyküye zaman, mekan, karakter, bakış açısı ve anlatıcı bakımından yaklaşımlar / serim, düğüm ve çözüme örnekler/ öykünün kurgusal ve tarihsel yapısı gibi başlıklar bulunacaktır.

Bu seminerde bir öykü sınıf içinde slayt üzerinden analiz edilecektir: Çehov, Şampanya. (Bütün Öyküleri Sosyal Yayınlar)

Yazmaya yeni başlayan ya da bu yolda ilerlediğini düşünenlerin katılabileceği bu seminerlerde, küreselleşmeye, insanı dışlayan edebiyat anlayışına, yeni dünya düzeninin dayattığı yabancılaşmaya karşı duran bir bakış açısıyla, katılımcıların yaratma cesareti edinmelerini sağlamak ve yaratma sürecini irdelemek, yazma serüvenini içerik/biçim, dil, felsefe, psikoloji boyutlarıyla irdelemek ve uygulama çalışmaları yapmak, yazılı anlatımı geliştirmek, edebiyatseverlere edebi metinler üzerinde tartışma olanağı sunulacak.

Düşüncelerinizi doğru ve etkileyici bir dille yazıya dökebilmenin yollarını öğrenebileceğiniz ve uygulamalı çalışmalarla bilgi edinebileceğiniz bu seminerler herkese açık olacak.

Başvuru formu için buraya, daha detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.