“Rüzgarın Kızı” İstanbul’a Geliyor

Guinness Rekorlar Kitabı’na ‘Dünya çevresini bisikletle en hızlı geçen” ilk kadın olarak giren Juliana Buhring, ilham verici öyküsünü anlatmak ve kitabını imzalamak üzere bu hafta sonu İstanbul’da olacak.

Bisiklet meraklılarının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi sayesinde tanıdığı Juliana Buhring, bu başarı öyküsünü This Road I Ride adıyla kitaplaştırdı. Kitabın ülkemizde Rüzgara Karşı adıyla yayımlanması, Buhring’in daha geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı.

Hiçbir sponsor desteği ve daha önce hiçbir sportif faaliyeti olmaksızın, kısa bir antrenmanla 30 yaşından sonra tanıştığı bisiklet sporu ile başlattığı bu azim yolculuğu 2012 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi ile sonuçlandı. Ardından tek kadın yarışçı olarak katıldığı Londra’dan İstanbul’a kadar süren zorlu bisiklet yolculuğunda edindiği ve 4. olduğu yarış ile dikkatleri bir daha üzerine çekti.

Yazar, azmin öyküsü olarak bilinen hayat hikayesini okurları ve bisiklet sevdalıları ile paylaşmak için 12 Ocak Pazar günü İstanbul’a gelecek. Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kültür Merkezi’ndeki söyleşi saat 14.00’te başlayacak.