Önder 4. Kültür Sanat Ödülleri Sahiplerini Buldu

27 Aralık 2019
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kültür Sanat Ödülleri'nin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ndeki gecede, 10 ayrı alanda kişi ve kurum ödüllerin sahibi oldu.

ÖNDER 4. Kültür Sanat Ödülleri Programı, Zeytinburnu Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Muhammed Yahya Yıldızhan ve Mustafa Hamza Aktoprak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Serdar Tuncer’in sunumuyla gerçekleştirilen program öncesinde ise Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ÖNDER Türk Müziği Gençlik Korosu bir konser verdi. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İffet Polat ve Hasan Turan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ÖNDER Yönetim Kurulu üyeleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

10 Alanda Ödüller Verildi

Bu yıl dördüncü kez gerçekleştirilen törende 10 ayrı alanda kişi ve kuruma ödüller verildi. 7 ödül kişilere giderken, 3 ödül de imam hatip liselerinden farklı alanlara verildi. ÖNDER Özel Ödülü Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, ÖNDER Sanata Hizmet Ödülü Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Yılın Fikriyat Ödülü D. Mehmet Doğan’a gitti. Yılın Müzik Ödülü Abdülbaki Kömür’ün, Yılın Sinema Ödülü Dilsiz  filminin, Yılın Edebiyat Ödülü Gökhan Özcan’ın, Yılın Medya Ödülü de TRT 2’nin oldu. Yılın Okul Dergisi Ödülü Adana Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin çıkardığı Tenkid dergisine verildi. Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin gerçekleştirdiği Günümüz Evliya Çelebileri projesi Yılın Okul Kültür Sanat  Ödülü’ne layık görüldü. İstanbul Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Onur Cansız ise Yılın Eğitimcisi olarak belirlendi.

Danışma Kurulu Seçti

Ödül alan isimler Kültür Sanat Ödülleri Danışma Kurulu tarafından yapılan toplantılar sonucunda belirlendi. Üst üste toplantılar yapan Danışma Kurulu, aday isimleri titizlikle inceledi ve sonunda bir oylama yaptı. Oylama sonucu ise 7 isim ve üç okula ödüller verildi. 8 kişiden oluşan Danışma Kurulu’nda ise şu isimler yer alıyor: Ali Ural (Yazar), Birol Cürgül (Sanat Yönetmeni-Oyuncu), Bünyamin Yılmaz (AA Kültür Sanat Haberleri Editörü), Gülcan Tezcan (Gazeteci-yazar), İhsan Kabil (Sinema Eleştirmeni), Mahmut Bıyıklı (Yazar), Mustafa Demirci (Müzisyen), Oğuzhan Özkan (Eğitimci).