Girişimcilik Vakfı NEXT 2020 Projesini Hayata Geçirdi

Girişimcilik Vakfı'nın Amerikan Büyükelçiliği desteği ve MEF Üniversitesi ortaklığında hayata geçirdiği NEXT 2020, Türkiye’de ilk defa eğitim teknolojilerini ve girişimciliği buluşturan program olma özelliğini taşıyor.

NEXT 2020 ile birlikte İleri Teknolojiler, Özel İhtiyaçlar Eğitimi, Yaşam Boyu Öğrenme ve ESTEAM ana başlıkları altındaki sorunlara çözümler üretilmesi hedefleniyor. Buradan yola çıkarak da bir online yarışma başlatıyorlar. 6 Aralık’ta açılan başvuru süreci 10 Ocak’a kadar devam edecek.

Kimler Katılabilir?

Programa eğitim teknolojileri ile ilgili fikri olan ve bu fikrini iş fikrine dönüştürmek isteyen üniversite öğrencileri katılabilir.

Programa isterseniz bireysel isterseniz maksimum 3 kişi olmak üzere ekibinizle başvurabilirsiniz.

*Bireysel başvuranların bootcamp sonuna kadar maksimum üç kişilik bir takım oluşturmaları gerekmektedir. İdeal bir takımda proje lideri, projenizin teknik alt yapısı ile ilgilenecek en az bir kişi olması önerilir.

Türkiye’nin her yerinden başvuru alınacak olan programa, İstanbul dışından başvuracak kişiler için konaklama ve ulaşım masrafları program tarafından karşılanacaktır.
Programa katılım ücretsizdir.

Seçim Süreci

Next 2020 başvuruları online olarak kabul edilecektir. Seçilen takımlar online girişimcilik eğitimlerine katılmaya hak kazanacaktır.

Online Başvuru Formu: Bu aşamada takımların ya da kişilerin kendilerini açıkça ifade etmeleri, başvurdukları alandaki fikirlerini doğru ifade edebilmeleri ve ekiplerinin yetkinliklerini anlatabilmeleri çok önemli.

Online girişimcilik eğitimleri sonunda takımlar online mülakatlara tabi tutularak maksimum 15 takım seçilecektir.

Online Mülakat: Online girişimcilik eğitimleri sonrası takımlar bootcamp aşamasına geçmeden önce iş fikirlerini sunum yaparak jüriye sunar. Jüri bootcampe katılmak üzere maksimum 15 takım seçecektir.

Konu başlıklarından birinde bir fikriniz varsa bu fikrinizi iş fikrine dönüştürebilir, hayalinizi daha da ileriye taşıyabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.