Birlik Vakfı Kapasite Güçlendirme Projesini Sürdürüyor

Birlik Vakfı’nın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında sürdürdüğü bölge toplantıları devam ediyor. Proje Koordinatör Asistanı Mücahid Keskinoğlu, AB Sivil Toplum Destek Hibe Programı kapsamında yürütülen proje için, "Başvurudaki temel motivasyonumuz oluşturduğumuz sistemleri güncellemek" dedi.

Kurumsal Kapasite Güçlendirme Projesi’nin ana faaliyet alanlarından biri olan Bölge Toplantıları Türkiye’nin farklı illerindeki Birlik Vakfı şubelerinde gerçekleştiriliyor. Birlik Vakfı Bölge toplantılarında şube yönetimi ve gönüllülerin önerileri alınıp Kapasite Geliştirme Projesi ve diğer çalışmalarla ilgili istişare ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Sivas ve Kahramanmaraş’ta yapılan buluşmalar, önümüzdeki günlerde Batman (13 Aralık), Nevşehir (21 Aralık) ve Bursa (5 Ocak) Bölge toplantılarıyla devam edecek.

Proje koordinatör asistanı Mücahid Keskinoğlu Bölge Toplantıları’ndaki hedeflerini “Vakıf olarak şube yönetimlerimizin ve gönüllülerimizin fikirlerine önem veriyoruz. Vakfımızla ilgili eksik, yanlış veya güçlü gördükleri kısımları bizimle paylaşmaları hayati bir öneme sahip. Daha iyiye götürecek fikirlere ulaşabilmek adına bölge toplantılarını düzenlemeye ve vakfımızın değerli üyeleri ile istişare etmeye karar verdik.” diyerek açıkladı.

Gençler İçin Proje Yazma ve Yönetme Eğitimi

Proje kapsamında gerçekleşen bir diğer etkinlik ise Gençler İçin Proje Yazma ve Yönetme Eğitimi; 19-20 Ekim ve 2-3 Kasım tarihlerinde Cumartesi-Pazar günleri toplamda 30 saatlik bir eğitim olarak yapıldı. Proje üretme, yazma ve yürütme alanlarına ilgi duyan herkesin katılabildiği eğitimler 19-20 Ekim ve 2-3 Kasım tarihlerinde yapıldı. Vakıf yetkililerinden aldığımız bilgiye göre talepler devam ettiği için ilan halen birlikvakfi.org.tr sayfasında yayınlanıyor. Başvuruların durumuna göre eğitimler yeniden düzenlenecek.

Birlik Vakfı Kurumsal Kapasite Güçlendirme Projesi kapsamında gerçekleşen AB Proje Yönetimi Eğitimine “Bir fikrim var ama nasıl yapabilirim?” sorusunu soran veya çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevli olup da bu eğitimden alacağı destekle bir proje başvurusu yapmayı planlayan herkes başvurabilecek.

Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi

Sivil Toplum Destek Hibe Programı kapsamında iki dönemdir devam eden Birlik Vakfı’nın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi’nde kurum içi yönetim, kapasite artırımı ve bazı kısımlarıyla da re-organizasyon aşamaları yer alıyor. Proje vesilesiyle yüz yılı aşkın tarihe sahip Birlik Vakfı’nın genel merkez-şube, yönetici-görevli ilişkilerinin profesyonel bir düzleme oturtulması hedefleniyor. Projenin alt faaliyetleri olarak çalıştay, eğitim, istişare toplantısı, anket, Kamu-STK işbirliği zirvesi gibi çalışmalar da planlanıyor.

Kurumsal kapasite artırımı çalışmalarının süreceğini belirten Mücahid Keskinoğlu, “Sürekli bir analiz ve uyanıklık hali gerektiriyor. Biz de bu doğrultuda Sivil Toplum Destek Programı III. Dönemi’ne de projemizin devamı için başvurduk. Başvurudaki temel motivasyonumuz oluşturduğumuz sistemleri güncellemek ve ilk projede ele almadığımız bazı alanlara da yeni projeyle dokunmak.” sözleriyle projenin gelişerek devam edeceğini haber veriyor.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler