“Toplu Taşıma Araçlarında Çocukların Oturma Hakkı İhlal Edilmesin”

20 Kasım 2019
Elif Doğan ve Efsun Sertoğlu, toplu taşım araçlarında çocukların oturma hakkının ihlal edilmemesi için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hitaben bir kampanya başlattı.

Digital Topuklar projesinden ve blogcuanne olarak tanınan Elif Doğan ve Efsun Sertoğlu’nun change.org’da  başlattığı kampanyada, çocukların toplu taşımada hak ihlalleriyle karşılaştığı belirtiliyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘İstanbul’un bir çocuk kenti, çocuk dostu bir kent olmasını istiyoruz’ beyanından hareketle; çocuk merkezli belediyecilik anlayışıyla adımlar atılması, çocukların toplu taşıma araçlarında oturma hakkına kavuşmaları konusunda düzenlemeler yapılması, otobüs, metrobüs, trenler dahil ilgili İETT araçlarında bu hakkı yetişkinlere hatırlatan video, görseller ve içeriklerle konuya dikkat çekilmesinin istendiği kampanyada, “Ülkemizde “çocuk” algısının ve çocuğa karşı bakışın temelden değişmesi gerekiyor ve bu değişimde hepimize sorumluluk düşüyor. Çocukların yetişkinlerle en sık karşı karşıya geldikleri kamusal alanlardan biri olan toplu taşıma araçları, böylesine bir değişimi başlatmak için çok doğru yerler. Çocukları hiyerarşik olarak yetişkinlerin gerisinde konumlandırarak, yetişkinler tarafından ezilmelerine sebep olan bu bakış açısını ve mevcut düzenlemeleri değiştirmek üzere sizi harekete geçmeye davet ediyoruz.” deniliyor.

Kampanyanın tamamını okumak ve katılmak için tıklayınız.