Trakya’da Barışa Oyna Atölyesi’ne Davetlisiniz

BoMoVu 30 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenleyeceği Trakya’da Barışa Oyna Atölyesi’ne davet ediyor.

Edirne merkezinde yer alacak atölyeye Trakya’da çalışan tüm öğretmenler, eğitimciler, pedagoglar, sivil toplum çalışanları ve ilgili bölümlerde okuyan öğrenciler davetlidir.

Kontenjanlı olan atölyeye katılmak için 25 Kasım 2019 akşamına kadar başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Barışa Oyna, 9-14 yaş arasındaki çocukların sınır ve “öteki” algılarını, kültürel mirasın bir parçası olan oyunlar vasıtasıyla, ve çocukların deneyimleyerek duygusal öğrenimlerini desteklemeyi hedefleyen bir eğitim aracıdır. Atölye içeriği; Barışa Oyna uygulamaları ve deneyimlerin yanı sıra çeşitlilik, kültürel miras, pedagoji yöntemleri etrafında kurgulamak hedefleniyor.

Bu atölye kimliklerin birlikte yaşamaya dair deneyimleri ve çocuk oyunlarının yarattığı ortaklıkları, çocuklarla hak temelli çalışmalar, bedensel faaliyet ve oyun üzerinden öğrenme gibi başlıkları içerecek şekilde planlandı. 2017 kışında Edirne Merkez’de yaşlılarla bir araya gelerek eski oyunların izi sürüldü, bu kişilerden çocukken oynadıkları oyunlar dinlendi. 2018 yazında ise Edirne’nın çeşitli mahallelerinde bulunan oyunları deneyimleme ve çocuklarla paylaşma fırsatı bulundu. Bu atölyenin katılımcıları ile beraber bu görüşmeleri geliştirmek ve Barışa Oyna uygulamalarını yaygınlaşması isteniyor.

Atölye sırasında hem araştırma sürecinin gözden geçirilmesi ve geliştirilmesi sağlanacak, hem de uygulamaları destekleyecek eğitim ve aktivitelere yer verilecektir. Katılımcılarla birlikte oyunları derleme, deneyimleme ve çözümleme soruları hazırlama konusunda somut çalışmalar yapılacaktır.

Not: Konaklama ve yol ücretleri katılımcılar tarafından karşılanacak. Öğle yemekleri BoMoVu tarafından 2 gün boyunca ayarlanacaktır.