Acı Kaybımız
Zerafetle Sürdürdüğü Mücadeleye Şahidiz, ‘Burak Özgüner’i iyi bilirdik’

Hayvan hakları başta olmak üzere ekoloji alanında yıllardır mücadele yürüten arkadaşımız ve yazarımız Burak Özgüner'i kaybettik. Kalp krizi sonucu hayata veda eden Özgüner'in cenazesi, yüzlerce kişinin katıldığı törenle Kilyos'ta toprağa verildi.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi Koordinatörü Burak Özgüner, kalp krizi sonucu hayata veda etti. Hayvan hakları başta olmak üzere ekoloji mücadelesinin her alanında savunuculuk çalışmaları yürüten Burak Özgüner, yaklaşık Ocak 2017’den beri Sivil Sayfalar’daki köşesinde de mücadelesini sürdürüyordu.

Burak Özgüner’in vefat haberi, birlikte mücadele ettiği arkadaşlarını ve ekoloji camiasını yasa boğdu. Özgüner’in cenazesi Büyükdere Karamehmet Kethüda Cami’nde kılınan öğle namazının ardından Kilyos’ta toprağa verildi. Cenazeye ekoloji ve insan hakları mücadelesinden yüzlerce yol arkadaşı ve seveni katıldı. Çocukluğundan itibaren aktif olarak hayvan hakları savunuculuğu yapan Burak Özgüner, Bahçeköy Hayvansever Çocuklar Kulübü’nü on yaşındayken kurmuştu. O yıllarda başladığı aktivizmi tüm hayatı boyunca farklı mecralarda sürdüren Burak Özgüner, hayvanlara şiddetle ilgili yasanın çıkması için Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu Kurucular Kurulu üyesi ve Hayvan Hakları ve Etiği Derneği temsilcisi olarak TBMM Hayvan Hakları Komisyonu’nu’nda da yer almıştı.

“İyi Bilirdik”

Sivil Sayfalar olarak, ailesine ve birlikte mücadele ettiği tüm dostlarına başsağlığı diliyoruz. Varlığı dokunduğu her alanda olduğu gibi bizim için de büyük bir katkıydı.

“Belki sayımız çok değil, devlet ya da benzeri organizasyonlar kadar -ki hiç istemem, korkarım bundan- örgütlü değiliz, imkânımız yok belki ama hayvanlar, insanlar ve doğa için yani istisnasız herkes için topyekûn özgürlük isteyenler olarak, “bulunduğumuz yerden dünyayı değiştirmeye devam edeceğiz”, reddedişimiz, neşemiz, öfkemiz ile…” demişti Burak Özgüner; vicdani ret açıklamasında.

Bu mücadeleyi tıpkı söylediği gibi nezaketle ve tüm sahiciliğiyle, değdiği her yeri güzelleştirerek yapışına şahidiz; iyi bilirdik…