Yardımseverlik Koşusu

Yardımseverlik koşusu, tüm dünyada STK’ları (sivil toplum kuruluşları) desteklemek için başarı ile kullanılan bir kaynak geliştirme metodudur. Amerika’da bu yöntemle, 1 sene içinde toplanan bağış miktarı 1.5 milyar dolar iken sadece bir major maratondaki koşuda, 30 bini aşkın kişi aracılığıyla toplanan bağış miktarı 50 milyon poundu geçmiştir.

Türkiye’de 2008 yılında ilk defa Adım Adım Oluşumu tarafından duyurulan ve yaygınlaştırılan kolektif yardımseverlik koşusu kampanyasında 75 bin TL bağış toplanırken, Adım Adım bünyesinde bulunup Türkiye’de yardımseverlik koşusu aracılığıyla kaynak geliştirmek üzere bağış alan/almaya hazırlanan dernek ve vakıf (STK) sayısı bugün 79’a ulaşmış ve sadece bir koşuda 40.İstanbul Maratonu dernek ve vakıflara yapılan bağış miktarı 12 milyon TL’yi aşmıştır.

Yardımseverlik koşusu kampanyası boyunca yapılan bağışlar, doğrudan STK’nın, ilgili proje için açılan resmi banka/kredi kartı hesabına aktarılır.

Yardımseverlik koşusu, sadece bağış demek değildir. Aynı zamanda kalbinizi ısıtan, çözülmesini arzu ettiğiniz, dikkat çekmek istediğiniz bir amacı sosyal çevrenize de duyurmuş olursunuz. Bu, yardımseverlik koşusu yaptığınız STK için bir nevi elçilik rolü üstlendiğiniz anlamına da gelir üstelik. Kısaca, bağışın yanı sıra, farkındalık sağlar ve sorunun çözümüne katkıda bulunursunuz.

Yardımseverlik koşucuları, Mart 2008’den bu yana  İyilik Peşinde Koş Platformu’nda yer alan 50+sivil toplum kuruluşuna ait projeler için iyilik peşinde koşmuş ve 500 bini aşan bağışçıdan, 50 milyon TL’yi aşan bağış toplamışlardır.

Şeffaflık ve hesap verebilirlik konusunda öncü olan Adım Adım, bütün bağışların anında izlenebileceği İPK (İYİLİK PEŞİNDE KOŞ) PLATFORMU –ipk.adimadim.org ile bu alanda Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmiştir.

Adım Adım gönüllü koşucuları tarafından desteklenen STK’ların yıl içindeki bireysel bağış toplamlarının %36’sı yardımseverlik koşuları sayesinde toplanmaya başlanmıştır.

Adım Adım’ın kayıtlı gönüllü koşucu sayısı 2019 Ekim ayı itibariyle 66 bin kişiye ulaşmıştır ve sayı hızla artmaktadır.

Siz de İstanbul Maratonu’nda iyilik peşinde koşmak isterseniz, web sitesini ziyaret etmeniz, sorunuz olursa iyilikpesindekos@adimadim.org ’a mail atmanız yeterli olacaktır.