Termosla Gelen İndirim: #Kahvemtermosta

Kahve içmek birçoğumuz için vazgeçilmez hale geldi. Ama birçok mekanda kahvenin servis edildiği karton bardaklar suyla temas ettiğinde kartonun hamurlaşmaması ve ele zarar vermemesi için içleri ince bir plastik kaplama ile sıvanıyor. İki farklı hammaddenin birbirine bu kadar yapışması ise bu bardakların geri dönüşümünü engelliyor ve direkt çöp olmalarına neden oluyor. Yapılması gerekense bu bardakları kullanmayı bırakmak. 

İşte bu nedenle özellikle de al götür kahve içenlere bir çağrı niteliğinde #kahvemtermosta hareketi başlatıldı. İlk başta amaç al-götür kahve satan mekanlara ulaşmak ve bu mekanların termoslarıyla gelenlere çabalarını teşvik amacıyla sembolik de olsa bir indirim yapmalarını sağlamaktı. Termos deniyor ama termos artık bir sembol, yanınızda taşıdığınız kupa da olabilir bardak da. Artık bu konuda hassas olanlar için birçok seçenek bulmak mümkün. 

#kahvemtermosta mekanlar kadar bireyler hatta şirketler tarafından da ilgiyle karşılandı ve kısa sürede yayılmaya başladı. Şu an itibariyle Türkiye’nin 18 ilinde 150’yi aşkın katılımcı mekan bulunuyor.