Kazdağları İnteraktif Harita Yayında

KazDağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'nin GEF Küçük Destek Programı desteğiyle hazırladığı Kazdağı İnteraktif Haritası yayında.

İnteraktif Harita, Kaz Dağları ve Edremit Körfezi’nde biyolojik çeşitliliğin korunması için; biyolojik çeşitlilik, biyolojik çeşitliliği tehdit eden projeler ve bu projelere karşı devam eden ekoloji mücadeleleri konusunda farkındalık oluşturulması, bölgedeki bu zenginliğin, tehditlerin ve mücadelelerin dijitalleştirilmesi, arşivlenmesi, yaygınlaştırılması kısaca hafızalaştırılması konusunda bir araçtır.

Harita sizin Kazdağı ve yöresindeki mevcut enerji/maden projelerine, biyoçeşitlilik alanlarına ulaşmanızı sağlar. Proje içerikleri ve işletme süreçleri konusunda bilgilere, ÇED raporlarına, projelere yönelik çıkmış olan haber içeriklerine ve varsa projelere karşı ortaya çıkan toplumsal muhalefet ile ilgili güncel süreçlere erişebilirsiniz.

Aynı zamanda ‘Yerelden Hikayeler’ başlığı altında Kaz dağları ve yöresinde yaşayan kişilerin hikâyelerine ulaşabilir, doğa ve kültür bağlamında ortaya çıkmış hikayeleri dinleyebilirsiniz.

Haritaya erişmek için tıklayınız.