Çocuklar İçin Beyoğlu: Türkiye’nin En Simgesel Şehir Merkezinde Çocuklara Yer Var Mı?

Çocukların sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkını temel alarak, şehrin çocuk hafızasına ilişkin analiz çalışmaları, mekansal katılım araçları ve nitelikli veri üretmek amacıyla yola çıkan Şehir Dedektifi, büyütecini Beyoğlu’na odaklıyor.

Şehir Dedektifi çocuklar için Beyoğlu kampanyasıyla, Türkiye’nin en simgesel şehir merkezinin “çocuk dostu” niteliğini, Beyoğlu’nun çocuk hafızası ortaya koyarak tartışmaya açıyor. 

Beyoğlu çocuklar için nasıl bir yer? Tarih boyunca farklı çocukluk deneyimlerinin hafızasında nasıl bir imgesi var? Beyoğlu’nda eğitim mekanları nasıl dönüştü? Beyoğlu’nun dönemsel dönüşümleri hangi çocukları içeriyor, hangilerini dışarıda bırakıyor? Beyoğlu’yla simgeleşen toplumsal hareketler, çocukların erişimini nasıl etkiliyor? 

Bu soruların peşine düşerek kurguladıkları kampanya çalışmaları, Beyoğlu’nun çocuk hafızasını içeren arşiv malzemelerinin araştırılıp paylaşılması, Beyoğlu’nda farklı çocukluk deneyimlerine ilişkin röportajlar, çocuk atölyeleri, haritalama ve rehberli yürüyüşleri kapsıyor. 

Deneyimler, Şehir Hafızası İçin Önemli! 

Çocukluğunuzdaki Beyoğlu deneyimlerini ya da çocuğunuzla Beyoğlu deneyimlerinizi, fotoğraf, video ve yazılı araçlarla Facebook, Twitter ve Instagram’da #çocuklariçinbeyoğlu etiketiyle paylaşabilirsiniz. 

Çocuk çalışmaları yapan sivil toplum örgütleri ve eğitimciler atölye programlarını öğrenmek ve deneyimlerini paylaşmak için ulaşabilirler.

Şehir Dedektifi hakkında detaylı bilgiye buradan ve buradan ulaşabilirsiniz. 

Twitter: @sehir_dedektifi

Facebook: @sehirdedektifi 

Instagram: @sehirdedektifi