21 Eylül’de Büyük Temizlik Var

21 Eylül’de dünyanın birçok ülkesiyle aynı anda Türkiye’de temizlik etkinliği düzenlenecek.

Dünya Temizlik Günü, doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla her yıl düzenleniyor.

Haydi Yapalım (Let’s Do It) Hareketi 2008 yılında Estonya’da başladı. Kuruluş, bir günde bütün Dünya’yı temizlemeyi amaçlıyor.

Türkiye’nin birçok noktası temizlenecek

21 Eylül’de Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak düzenlenecek Dünya Temizlik Günü etkinliği için her ilde ayrı ayrı temizlik noktaları belirlendi.

Temizlik noktalarından biri olan Kadıköy’de Moda Sahili ve Yoğurtçu Parkı, Kadıköy Belediyesi ve ‘Haydi Yapalım’ (Lets Do It) öncülüğünde ve gönüllülerin el birliği ile temizlenecek.

Kadıköy Belediyesi de 21 Eylül Cumartesi saat 10.00’da başlayacak etkinliğe “Haydi Sen de Katıl Kadıköy” sloganıyla çevreye duyarlı herkesi davet ediyor.

21 Eylül’de ise dünya ile beraber aynı anda Türkiye’nin birçok ilinde etkinlik düzenlenecek.

İstanbul’da etkinliklerin gerçekleşeceği temizlik noktaları şöyle;

– Kadıköy / Moda Sahili, Yoğurtçu Parkı

– Kartal / Aydos Ormanı

– Pendik / Kurtdoğmuş Köyü

– Şile / Sofular Mesire Alanı ve Ümraniye, Ataşehir,  Beykoz, Tuzla, Çekmeköy, Heybeliada ilçeleri.

Etkinlik süresince temizlik yapanların aynı zamanda fotoğraflarını sosyal medya kanalları üzerinden paylaşacak. Bunun için #HaydiYapalım, #DünyaTemizlikGünü ya da #MisGibiTürkiye hashtagleri kullanılacak.

Let’s Do It hareketi, Sivil Yaşam Derneği, JCI Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Türk Tıp Ögrencileri Birliği, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve yerel yönetimler desteğiyle gerçekleşen çevre hareketi, genç nesillere temiz bir dünya bırakılmasını hedefliyor.

Buraya tıklayarak katılım yapabileceğiniz temizlik noktalarına ulaşabilirsiniz.