”Sektörler Buluşması & İyi Örnekler Paylaşılması

Hayata Destek Derneği, Swiss Agency for Development and Cooperation (SDC) ve Save The Children (SCI) ortaklığında Geçim Kaynaklarına Erişim ve Sürdürülebilirlik: “Sektörler Buluşması ve İyi Örneklerin Paylaşılması” başlıklı panele davetlisiniz.

13 Kasım Çarşamba günü İstanbul’da düzenlenecek panelde hedef, İstanbul’da ya da Türkiye’nin farklı bölgelerinde, zorunlu yer değiştirme neticesinde zarar görebilir konuma gelen birey ve toplulukların geçim kaynaklarına erişim ihtiyaçlarına cevap veren kişi ve kurumları bir araya getirerek, bilgi ve tecrübe paylaşımına fırsat sunmak.

Bir tam gün sürecek panelde, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki paydaşların katılımıyla, özellikle İstanbul’da benimsenebilecek iyi uygulama örnekleri paylaşılacak. Bu paylaşım ortamı, çalışma çağındaki mülteci topluluklar ile topluluğun istihdam ihtiyacına yönelik faaliyet yürüten kurumların ve özel sektör temsilcilerinin de diyalog zeminini güçlendirecek.

Not: Panel için seçilen konuşmacıların ulaşım ve konaklama masrafları organizatörler tarafından karşılanacaktır. Etkinliğin düzenleneceği lokasyon bilgileri ilerleyen tarihte paylaşılacaktır.

İyi Örnek Temaları

Etkinlikte geçim kaynağına erişim konusunda genel politika yaklaşımları ve sahada hayata geçirilen somut uygulamalar birlikte değerlendirilerek iyi uygulama çeşitlerine yer verilmek istenmektedir.

İyi uygulama örnekleri için belirlenen başlıca temalar ise şu şekildedir:

  1. Çalışma Yaşamına Dair Temel Hak ve Hizmetlere Erişim
  2. Çocuk İşçiliği ve Kayıt Dışı İşçilik ile Mücadele
  3. İstihdam Edilebilirliği & Kapasiteyi Güçlendirme (Eğitimler, projeler, atölyeler vb…)
  4. İş gücüne Katılım / İşe Yerleştirme
  5. Girişimcilik
  6. Kooperatifleşme

İyi Örneklerin Seçilmesi

Etkinliğe uluslararası insani yardım standartlarına uygun koruma ve geçim kaynaklarına erişim faaliyetleri yürüten tüm kurum ve kuruluşlar başvuru yapmaya davet edilmektedir. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, hükümetler arası ajanslar, akademik kurumlar, düşünce kuruluşları, özel sektör ve tüm diğer paydaşlar ile birlikte kişisel başvurular da memnuniyetle değerlendirilecektir. İlgilenen kişi ve kuruluşların başvurularını, başvuru formunu son başvuru tarihinden önce doldurularak yapmaları gerekmektedir.

Belirlenen kategorilerden en az biriyle örtüşen başvuruların tümü değerlendirmeye alınacaktır. Başvurular şu kriterler üzerinden değerlendirilecektir; mülteci koruma/geçim kaynaklarına erişim bağlamına uygunluk, yenilikçilik, yaratılan etki, kaynakların etkin kullanımı, yerellik, uluslararası insani yardım ilke ve standartlarına uygunluk. Her bir başvuru değerlendirilirken bu kriterlere ek olarak, aşağıdaki yaklaşımlar da göz önünde bulundurulacaktır:

  • Dayanıklılık
  • Sosyal uyum
  • Yaygınlaştırma ve topluluk katılımı
  • Kapasite geliştirme
  • Toplumsal cinsiyet ve yaş odaklı programlama
  • Kent ve kırsal bölge dağılımı

Başvuru formuna ulaşmak için buraya tıklayınız.

Panelde iyi örneklerini sunmak ve/veya stant alanında yer almak isteyen kurumların başvuru formunu en geç 30 Eylül 2019 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir.

Etkinlik Ajandası 

09:00 – 10:00 Kayıt
10:00 – 11:00 Açılış Konuşmaları & Program Tanıtımı ve Çıktılarının Paylaşılması (STL, SDC, SCI)
11:00 – 11:15 ARA
11:15 – 12:30 Panel 1 / Geçim Kaynağına Erişim Alanındaki Son Gelişmeler, Güncel Çalışmalar ve Sunulan Destekler
12:30 – 13:30 ÖĞLE YEMEĞİ
13:30 – 15:00 Panel 2 / İyi Örnek Sunumları
15:00 – 17:00 Stant Alanında Tanıtım ve Diyalog

İletişim

Elif Özcan Güneri, Hayata Destek Proje Yöneticisi

E-mail: eguneri@hayatadestek.org