Dayanışmanın Kadın Hali Derneğinde Staj Yapmak İster Misin? 

Dayanışmanın Kadın Hali Derneği, bünyelerindeki Diyarbakır ofisinde faaliyet gösterecek, derneğin tüm süreçlerinin takibi, faaliyetlerinin güçlendirilmesinde rol alacak ekip arkadaşı arıyor.

Stajyerin program süresince haftada 3 günü Derneğe ayırması beklenmekte.

Staj başvuruları 22 Eylül 2019 Pazar, saat 18.00’a kadar motivasyon mektubu ile özgeçmişlerin dakahder@gmail.com adresine gönderilmesi gerekmektedir.  Başvurular değerlendirilerek  adaylar ile yüz yüze görüşmeler yapılacaktır.

Program, Dayanışmanın Kadın Hali Derneği’nin, cinsiyet eşitsizliğine karşı olarak kadınların sosyal, kültürel, psikolojik ve sosyo-ekonomik durumlarını güçlendirmek misyonu ile yola çıkarak, program süresince bu alanlarda katkıda bulunmak üzere kurgulanmıştır. Aylık ve yıllık hedefler çerçevesinde dernek çalışmalarına katkı sunularak organizasyonel ilişkilerin yürütüleceği programda; çalışılacak süreçte staj programında kurumsal ziyaretler, toplantılar ve organizasyonlar gerçekleştirilerek, derneğimiz bünyesinde gerçekleşecek olan İngilizce kursuna katılım konusunda desteklenecektir.

Programı tamamlayanlara, katılım belgesi Dayanışmanın Kadın Hali Derneği tarafından program sonunda verilecektir. 

Adaylarda Aranan Özellikler:

  • Üniversite öğrencisi veya mezunu olmak,
  • Kadın ve toplumsal cinsiyet çalışmalarına dair motivasyona sahip olmak,
  • Sivil toplum deneyimi (tercih nedenidir),
  • Diyarbakır’da ikamet ediyor olmak (tercih nedenidir).

Program Kapsamı ve katılımcıdan beklenenlerle ilgili sıkça sorulan sorular dokümanını dikkatle okuyunuz. Diğer sorularınız için gulfercetintas@dakahder.org  adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular:  

Programa katılım ücretli mi?

Herhangi bir katılım ücreti yoktur. 

Staj programı kapsamında maddi destek alabiliyor muyum?

Staj programı kapsamında belirlenen günler için yol, yemek ve iletişim ücreti Dayanışmanın Kadın Hali Derneği tarafından karşılanacaktır.

Staj programı ne demek? Neleri içeriyor?

Bu program, Dayanışmanın Kadın Hali Derneği bünyesinde, sivil toplum alanına, kadın ve toplumsal cinsiyet çalışmasına dair bilgi, beceri ve farkındalıklarını geliştirebileceği, deneyim kazanabileceği bir programdır. 

Ne tür bir destek alabilirim?

3 aylık süre içerisinde İngilizce konusunda destek verilecektir.