Uluslararası Hrant Dink Ödülü On Birinci Kez Sahiplerini Buluyor

Her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barış dilini kullanan, mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren, Türkiye’den ve yurtdışından iki kişi, kurum veya gruba verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü, bu yıl 15 Eylül'de sahiplerini bulacak.

Bu ödülle, Hrant Dink Vakfı, bu yolda yürüyenlere seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Ödülün bu yılki jürisinde, 2018 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi, insan hakları aktivisti Murat Çelikkan, 2018 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi insan hakları örgütü Mwatana, insan hakları aktivisti ve eski hakim Albie Sachs, siyaset bilimci Ayşe Kadıoğlu, yazar, oyuncu ve film yönetmeni Ercan Kesal, insan hakları aktivisti Özlem Dalkıran, tarihçi Ronald Grigor Suny, sanatçı Sarkis, müzisyen ve siyasi aktivist Serj Tankian, kadın hakları aktivisti Zainab Salbi ve Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink bulunuyor.

Ödül töreni, 15 Eylül 2019, Pazar akşamı, www.hrantdink.org ve www.hrantdinkodulu.org adreslerinden ve vakfın YouTube ve Facebook hesaplarından saat 20.00’den itibaren Türkçe ve İngilizce olarak canlı izlenebilecek. Geceye dair ayrıntılar törenle eş zamanlı olarak Twitter’da @HrantDinkOdulu@HrantDinkAward ve @HrantDinkArm hesaplarından üç dilde (Türkçe, İngilizce ve Ermenice) takip edilebilecek.

Uluslararası Hrant Dink Ödül Töreni:
15 Eylül Pazar, 20.00-22.00
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı

Ödülle ilgili daha çok bilgi için: www.hrantdinkodulu.org