“Yaşlanma Çalışmalarında Üstün Başarı” Tez Ödülü

Senex: Yaşlanma Çalışmaları Derneği tarafından Türkiye’nin demografik dönüşüm sürecinde yaşlanma çalışmalarına olan ilgiyi artırmak, lisansüstü çalışmalarını farklı alanlarda sürdüren genç bilim insanları için yaşlanma ve yaşlılık alanında ufuk açıcı araştırmaları özendirmek, araştırmacılar arasında etkileşimli bir ağ oluşturarak sosyal diyaloğu geliştirmek amacıyla “Yaşlanma Çalışmalarında Üstün Başarı Tez Ödülü” verilecektir. 

Başvuru koşulları:
Lisansüstü tezlerini yaşlanma çalışmaları alanında (Türkçe ya da İngilizce) yazmış olan araştırmacılar başvurabilirler.  Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler (sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmetler, eğitim, tarih, arkeoloji, felsefe, coğrafya, gerontoloji, iktisat, çalışma ekonomisi, sosyal politika vb.) Mimarlık ve Hukuk alanlarından birinden, son 2 yıl içinde tamamlanmış ve kabul edilmiş olan Doktora ya da Yüksek Lisans tezleri ile başvuru yapılabilir. Tezin daha önce hiçbir yarışmaya katılmamış olması ve ödül almamış olması gerekmektedir.

 

Başvuruda şu belgeler talep edilmektedir:
Adayın onaylanmış ve YÖK’e teslim edilmiş tez çalışması
Mezuniyet belgesi
Adayın özgeçmişi
Adayın ödüle başvuru gerekçesi, niyet mektubu (1000 kelime)

Son başvuru tarihi: 15 Ekim 2019

Başvuru belgelerinin eksiksiz bir biçimde ve en geç yukarıda belirtilen tarihe kadar PDF formatında dasAward@gmail.com adresine, e-mail konusuna “Lisansüstü Tez Ödülü – Ad Soyad” yazılarak gönderilmesi gerekmektedir.