Dernekler için Muhasebe ve İdari Bilgilere Giriş Atölyesi

Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi'nde sırada "Dernekler için Muhasebe ve İdari Bilgilere Giriş Atölyesi" var! Atölye,  7 Eylül 2019 günü saat 10.00 - 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Atölye, 4 bölümden oluşacaktır;

1- Dernek Kuruluş Süreci ve Sonrası
Dernek kurmaya hazırlanırken dernek isminin ve adresinin belirlenmesi, tüzük hazırlanması ve gerekli formların düzenlenmesi, kuruluş sonrasında ise hangi kararların alınacağı ve neler yapılması gerektiği konularını ele almaktadır.

2- Defterler, Makbuzlar ve Mali İşlemler
Kanunen tutulması zorunlu olan defterlerin nasıl işleneceği, gelir ve gider makbuzların ne şekilde doldurulacağı, gelir-gider kayıtlarının nasıl tutulacağı ve mali tabloların nasıl hazırlanacağı konuları ele alınmaktadır.

3- Genel Kurul
Genel kurul öncesinde hazırlanması gereken evraklar (denetleme kurulu raporları, faaliyet raporları, hazirun listesi, mali tablolar, bütçe, vs.)  genel kurul esnasında yapılması gerekenler ve genel kurul tutanağının düzenlemesi, genel kurul sonrası bildirimlerin doğru şekilde yapılması konuları ele alınmaktadır.

4- Yardım Toplama İzni 
Yardım toplama iznine başvururken hazırlanacak projeler, düzenlenecek evraklar ve izin alındıktan sonraki süreçte neler yapılması gerektiği konularını kapsamaktadır.

Yer: Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi
Atölyeyi yapacak kişi: Ferdi Kibar

Katılım formunu 6 Eylül 2019 saat 17.00’a kadar doldurmanız beklenmektedir.

Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır. Yeterli başvuru sayısına ulaşılması durumunda başvuru süreci daha erken tamamlanabilir.

Detaylı bilgi ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.