ÖNDER’den Çocuk İstismarına Tepki

Önder İmam Hatipliler Derneği’nden Ümraniye’deki kaçak Kur’an Kursu’nda çocukların istismar edilmesiyle ilgili yapılan basın açıklamasında, “Çocuklara yönelik taciz, tecavüz, istismar insanlık suçudur ve en ağır cezayla cezalandırılmalıdır.” denildi.

Ümraniye’de çocukların istismarı ile ilgili yaşanan olayın vicdanları derinden yaraladığı belirtilen açıklamada, “Bu süreçte olayın hukuki boyutu; suçlulara en ağır cezanın verilmesi, hem adaletin tecellisi hem de olayın bir daha tekrarlanmaması için elzemdir. Yasa koyuculara bu tür olaylarda en ağır yaptırımları içeren yasaları bir an önce hayata geçirmeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Çocuklarımıza uzanan hiçbir kirli el cezasız kalmamalı, aksine sonuna kadar takipçisi olunmalı ve istismarcılar en ağır cezayı almalıdır” ifadelerine yer verildi.

Olayın hukuki boyutu dışında, benzeri olayların yaşanmaması için eğitim kurumlarının sıkı denetim altına alınmasının gerektiği vurgulanan açıklamada, “Çocuklarımızın geleceğe hazırlanmak üzere emanet edildiği eğitim kurumlarında bu tür olayların yaşanması korkunç ve affedilmezdir. Bu sebeple devlet, bu kurumlar üzerindeki denetimi tam olarak sağlamalı, uygulamada açıklık bırakmamalıdır. Toplumsal olarak ailelerimize düşen ise çocuklarını denetimin olmadığı kurumlara asla ve asla emanet etmemeleri, toplumsal olarak bu bilincin yerleşmesidir. Şüphesiz çocuklarımızla birlikte biz de yaralandık. Bir eğitim STK’sı olarak bu tür olayların yaşanmaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yaşanan insanlık dışı olayı, faillerini ve buna göz yumanları lanetliyoruz.” Denildi.

Açıklamanın tamamı için tıklayınız.