Yuva Derneği Gönüllü Eğitmenlerini Arıyor

Yuva Derneği, öğrenme merkezi ekolojik okuryazarlık eğitim programı için gönüllü eğitmenlerini arıyor. Eğitmen eğitimi için son başvuru tarihi 25 Ağustos Pazar!

Yuva Derneği Öğrenme Merkezi;

Yuva Derneği Dünya Vatandaşlığı programı altında yer alan Öğrenme Merkezi; yurttaşların toplumsal meselelere dair bilgi, beceri ve farkındalığını arttırmak için çeşitli eğitim ve atölyeleri düzenli olarak hayata geçirme hedefiyle çalışır. Gerçekleşecek eğitmen eğitimi kapsamında ekibe dahil edilecek gönüllü eğitmenler Öğrenme Merkezi altında ekoloji başlığı altında yapılacak faaliyetlerde aktif rol alacaktır.

Peki, ne demektir “Ekoloji Okuryazarı” olmak?

Ekoloji okuryazarı olmak, yeryüzünde yaşamı mümkün kılan doğal döngüleri, eko sistemi anlama ve bu dengelerin korunması için harekete geçme becerisine sahip olmak anlamına geliyor. Eğitmen eğitimi katılımcıları; ekolojik okuryazarlık başlığı altında bilgi beceri ve farkındalık kazanabilecekleri içeriklerle buluşacak, ardından Öğrenme Merkezi’nin aktif birer eğitmeni haline gelecektir.

Eğitmen Eğitimi alacak katılımcıların sorumlulukları nelerdir?

-2-8 Eylül 2019 tarihlerinde, altı gün konaklamalı, yedi tam gün sürecek Ekolojik Okuryazarlık Eğitmen Eğitimine bütünüyle katılmak.

Öğrenme Merkezi çalışanları ve diğer gönüllü eğitmenlerle iş birliği yaparak gönüllü eğitmenliğinin her bir yıllık periyodunda;

-En az üç yaygınlaştırma eğitimi düzenlemek. (organizasyon, eğitmenlik.)

-En az üç atölye düzenlemek. (organizasyon, kolaylaştırıcılık.)

-Öğrenme Merkezi’nin özellikle hafta sonları yurttaşların çeşitli çalışmalar için kullanacakları ve sosyalleşecekleri bir alan olması için kolaylaştırıcılık yapmak.

-Yapacağı tüm çalışmaların(eğitim, atölye) Öğrenme Merkezi çalışanlarının paylaşacağı düzenekte raporunu hazırlamak.

Kimler başvurabilir?

Eğitmen eğitimine katılacak olan gönüllülerin;
İstanbul’da ikamet ediyor olması,
Yetişkin eğitimi (örgün ve/veya yaygın eğitim) alanlarına ilgili olması,
Öğrenmeye ve içerik geliştirmeye istekli olması,
Eğitimde edindiği bilgi ve deneyimi aktarmaya açık olması,
Ekoloji alanında çalışmalar yapmak için motive olması,
Daha önce ekoloji alanında çalışmalar yapmış olması. -tercih sebebidir.-

Not: İstanbul’da ikamet eden başvuru sahipleri değerlendirilmeye alınacaktır. İstanbul dışından yapılan başvurular maalesef değerlendirilmeye alınamayacaktır.

Katılımcıların bir haftalık süreç boyunca eğitimin gerçekleşeceği mekanın düzeni ve temizliği konusunda aktif olarak sorumluluk alması beklenmektedir.

Ekolojik Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi, 2-8 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olup hayvanların yaşam hakkına saygı duymak ve iklim değişikliğine dur demek için eğitim süreci boyunca vejetaryen yemeklerle beslenilecektir.

Katılımcılardan ulaşım ve konaklama için bir maddi beklenti bulunmamaktadır. Detaylar programa kabul edilenlerle paylaşılacaktır.

Eğitmen eğitimi için son başvuru tarihi 25 Ağustos Pazar gece yarısıdır. Sonrasında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvurular tamamlandıktan sonra başvuru sahipleri ile iki gün içerisinde iletişime geçilecek ve yüz yüze görüşme yapılacaktır.

Başvuru için tıklayınız. 

Etiketler