Etki Odaklı Tasarım Atölyeleri’nin İlki İstanbul’da yapıldı

YADA Vakfı’nın Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Sivil Diyaloğun Güçlenmesi” Projesi kapsamında düzenlediği Etki Odaklı Tasarım Atölyeleri’nin ilki İstanbul’da 25 sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin katılımıyla yapıldı.

Impact Hub’da yapılan atölyenin açılışında konuşan YADA Vakfı’ndan Pınar Gürer, “Sivil Diyaloğun Güçlenmesi” Projesi’nde, sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalogun güçlendirilmesinin temel hedef olarak alındığını; proje kapsamında haritalama, raporlama çalışmalarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren atölyelerin de yer alacağını söyledi. Etki Odaklı Tasarım Atölyeleri’nin bu çalışmalarının ilki olduğunu belirten Gürer, İzmir, Ankara, Diyarbakır ve Samsun’da da benzer çalışmayalar yapılacağını kaydetti.

Farklı alanlarda çalışan 25 STK’dan temsilcilerin katıldığı atölye, Cihan Koral’ın yeryüzü temelli kolaylaştırıcılığında; sivil toplum çalışmalarının temel amacından, etki odaklı tasarımın önemine, etki ölçmenin gerekliliği ve yöntemlerine kadar geniş bir alanda deneyim paylaşımlarıyla devam etti. Program; İzmir, Diyarbakır, Samsun ve Ankara’da da düzenlenecek atölyelerin ardından katılımcı STK’ların bir bölümüyle yıl sonuna kadar sürecek birebir danışmanlık ve kolaylaştırıcılık atölyeleriyle sürecek. Danışmanlık sürecine devam edecek STK’larla seçecekleri bir proje/programın sosyal etki odaklı tasarım, uygulama ve ölçme metodolojilerini geliştirmek üzere birebir danışmanlık çalışması yürütülecek.