TEİD “Geleceğin Etik Liderleri” Projesi ile Gençlere Ulaşıyor

Evrensel iş etiği ilkelerinin toplumun her kesiminde anlaşılması, benimsenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla faaliyet gösteren Etik ve İtibar Derneği (TEİD), okullar ile işbirliği içinde yürüttüğü “Geleceğin Etik Liderleri” projesi kapsamında yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Etik Kurulu’nun 37 tane eserinin yer alacağı “TEİD Geleceğin Etik Liderleri Karma Resim Sergisi”, 19 ve 20 Haziran günlerinde TEİD kurumsal Üyesi Tekfen Holding ev sahipliğinde Tekfen Tower’ın Konferans Salonunda gerçekleşecek. Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Tuba Karaarslan’ın öğrencilerinin yaklaşık 40 eserine yer verilecek sergi 19 ve 20 Haziran günleri gezilebilecek.

TEİD tarafından 2014 yılında başlatılan ve bugüne dek birçok devlet ve okul ile işbirliği yapılan projede, genç neslin etik konusundaki farkındalığının artırılarak, iş dünyasına sorumlu birey ve liderler kazandırılması amaçlanıyor.

Eğitim sürecinde, öğrencilerin her alanda uygulaması gereken etik kuralları bir zorunluluk hissi ile değil kendi iradeleri ile uygulamaları ve etik değerleri içselleştirmeleri sağlanlanıyor. Öğrenciler kendi aralarından seçtikleri temsilcilerden bir konsey oluşturması ve bu sayede öğretmen – öğrenci arasındaki hiyerarşi zincirinin kırılarak öğrencilerin kendi değerlerini ortaya koymaları sağlanıyor. Bu değerler etik kodu başlığı altında toplanarak okul genelinde duyuruluyor.

2014’ten beri okullara etik kurul, etik kod ve etik değerleri kazandırmayı hedefleyen “Geleceğin Etik Liderleri” projesi sayesinde TEİD daha fazla geleceğin liderleri olacak gençlere ulaşma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler