Stratejik Plan ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Eğitimi

Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği stratejik plan sürecinde belediyelere destek olmak, daha katılımcı ve kapsayıcı planlar hazırlanmasını sağlamak ayrıca yaşamı hem bizler hem de gelecek nesiller için sürdürülebilir biçimde iyileştirmeyi amaçlayan Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin nasıl yerelleştirilmesi konusunda öncü olacak pilot belediyeler ile bir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı kurmak amacıyla Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciliği desteği ile 11-12 Temmuz 2019 tarihlerinde iki gün sürecek bir Stratejik Plan ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Eğitimi düzenliyor. 

Stratejik plan süreçlerini ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda katılımcıların temel bilgileri öğrenmesini ve kendi stratejik planlarında uygulamasını hedefleyen eğitim sadece belediyelerin katılımına açık olacak. Eğitime katılacak belediyeler aynı zamanda Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı’nın kurucu üyeleri olacak ve stratejik plan dönemi boyunca Yereliz’den mentörlük desteği alabilecek.

Eğitim İçeriği:

-Yerel Yönetimler ve Sosyal Politika
-Yerel Yönetimlerde Stratejik Plan Süreçleri: Stratejik Plan nedir, Ne için yapılır, Nasıl yapılır?
-Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Yerelleştirme 
-Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı sürecin devamını planlama

Eğitime Katılım Şartları:

-Bir belediyeyi temsilen katılıyor olmak.
-Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Protokolü’nün eğitime başvuracak belediyenin başkanı tarafından imzalanması ve imzalanan protokolün info@yereliz.org adresine gönderilmesi.

Son Başvuru Tarihi: 1 Temmuz 2019, 15:00
Başvuru için bu linke tıklayabilirsiniz.