STK ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı Başlıyor

12 Haziran 2019
İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı STK ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı başvuruları 10-21 Haziran 2019 tarihleri arasında online olarak yapılacak.

STK ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı hem STK’ların ihtiyaç duyduğu nitelikli uzman/yönetici ihtiyacının karşılanmasını hem de özel şirketlerin sosyal sorumluluk projelerini yürütebilecek profesyonellerin yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

Ulusal veya uluslararası STK’larda çalışanlar, resmi ve özel kurumların halkla ilişkiler, müşteri ilişkileri, sosyal sorumluluk projelerinde çalışanlar, siyasi partiler ve baskı gruplarının yöneticileri, resmi kurumların (kalkınma ajansları, bakanlıklar, valilikler, belediyeler) proje birimlerinin yöneticileri programın öncelikli hedef kitlesidir.

Bu program ayrıca STK’larda gönüllü veya profesyonel olarak çalışmak isteyen ya da sosyal sorumluluk alanında kariyer yapmak isteyen gençlere de hitap etmektedir. Programı tamamlayanların, Türkiye toplumumun sosyolojik altyapısını daha yakından tanıyarak, görev alacakları sosyal projelerin kurgulanmasından yürütülmesine, fon bulunmasından raporlanmasına kadar her aşamada bilimsel metotları kullanabilme becerisi kazanması hedeflenmektedir.

Başvuru, Kabul ve Mezuniyet Koşulları

Program, en az 4 yıllık bir lisans programlarından mezun olmuş her öğrenciye açıktır. Aşağıda belirtilen koşullara göre başvuran adaylarla mülakat yapılacak ve başarılı olanlar İstanbul Üniversitesi Senatosu’nun belirlemiş olduğu genel kabul koşullarını da sağlamak şartıyla bu programa kayıt yaptırabileceklerdir.
• Başvuru için 4 yıllık herhangi bir lisans programından mezun olmak yeterlidir.
• ALES şartı aranmamaktadır.
• Yabancı Dil (YDS veya eşdeğeri) şartı aranmamaktadır.
• Lisans not ortalaması 100 üzerinden en az 50 (elli) olmalıdır.
• Programa kabulde, lisans mezuniyet not ortalamasının % 50’si ve mülakat sınavının % 50’si esas alınacaktır. Programa kabul notu en az 60 (altmış)’tır.
• Lisans eğitimlerini yurt dışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur.
• Tezsiz yüksek lisans derecesi almak için öğrencilerin azami 3 yarıyıl içerisinde en az 30 kredilik 10 ders almaları ve proje hazırlayıp danışmanlarına sunmaları gerekmektedir. 24 AKTS’lik proje dahil olmak üzere mezuniyet için tamamlanması gereken AKTS 90’dır.

Ücret 
Program 3 dönemden oluşmaktadır.

* Belirtilen ücretler 2019 – 2020 Güz Yarıyılı başvuru dönemine aittir.

** Saat başına ders kredi ücreti 420 TL’dir. Ödemeler, Halk Bankası’na AKSİS Öğrenci Otomasyon Sistemi’n-
den (aksis.istanbul.edu.tr) alınacak referans numarası ile yapılacaktır.

*** İndirimli ücret İstanbul Üniversitesi personeli, eşleri ve çocukları (emekliler ve işçi statüsünde çalışanlar
hariç) için geçerlidir. Bu kişiler, durumlarını kayıt esnasında belgelendirerek indirimden yararlanabilirler. Saat başına indirimli ders kredi ücreti 300 TL’dir.

Son başvuru tarihi: 21 Haziran

Programla ilgili tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.