#TSGA Açık Sahne Sosyal Girişim Projelerine Ev Sahipliği Yaptı

31 Mayıs 2019
Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı tarafından ilki gerçekleştirilen #TSGA Açık Sahne etkinliği; sosyal girişimcilere, sosyal girişimcilik alanında proje üreten kamu kurumları ve özel kuruluşlar projelerini tanıtma imkanı sundu.

Türkiye’deki sosyal girişimcilik ekosistemini bir araya getirmeyi, ekonomik ve sosyal sorunlara sürdürülebilir çözümler sunmayı hedefleyen sosyal girişimcilerin sayılarının artmasını amaçlayan Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı; ilk #TSGA Açık Sahne etkinliğini gerçekleştirdi. Sosyal girişimcileri, bu alanda faaliyet gösteren kamu kurumlarını, fon veren kurumları, sosyal girişimcilik alanında projeler geliştiren şirketleri ve bu alana ilgi duyan vatandaşları buluşturmayı amaçlayan #TSGA Açık Sahne’nin ilkinde; Kale Grubu, İstanbul Kalkınma Ajansı gibi kurumların yanında Tolkido, Atıksız Ev, Sürdürülebilirlik Adımları, Engelsiz Kariyer, Wisdome, Mush4You, Blind Look projelerini sunma imkanı buldu.

“Sosyal Girişimciliği Destekleyen Tüm Kurumlara Açık Bir Sahne”

Etkinliğin açılışında Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı projesi hakkında bilgi veren, Vehbi Koç Vakfı’ndan Özel Projeler Yöneticisi Seçil Kınay, “Aslında bu etkinlik büyük bir oluşumun, hareketin başlangıcı. Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı’nı kurmaktaki amacımız sosyal girişimcilik alanında İzmir, İstanbul ve Ankara’da oluşan bilgi birikimi ve etkileşimi Türkiye genelinde yaygınlaştırmak.” diyerek projenin amacını açıkladı.

Etkinliğin moderatörlüğünü üstlenen Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği ve Impact Hub İstanbul kurucu ortağı Ayşe Sabuncu, “Kurmakta olduğumuz ağın temelini oluşturan sadece sosyal girişimler değil. Özel sektör, kamu kuruluşları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları arasında birçok yenilikçi işler yapan ve sosyal girişimciliği destekleyen kurumlar var. Bu kurumların hepsinin projelerini tanıtabileceği bir sahne yaratmak istedik.” diyerek #TSGA Açık Sahne etkinliğinin amacını açıkladı.

Açılış konuşmalarının ardından iş dünyasında engellilere istihdam ve kariyer alanında fırsat eşitliği sağlamak için çalışmalar gerçekleştiren Engelsiz Kariyer (engelsizkariyer.com), sürdürülebilirlik alanında kurumlarda ve toplum hayatında gerekli dönüşümlerin gerçekleştirilmesi için projeler hayata geçiren Sürdürülebilirlik Adımları (surdurulebilirlikadimlari.org), bireyselleştirilebilir ve seslendirilebilir eğitim kartlarıyla otizmli çocukların dil ve konuşma eğitimlerini kolaylaştıran Tolkido (tolkido.com), İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri ile farklı aşamalardaki sosyal girişimleri destekleyen Kale Grubu (ibrahimbodurodulleri.com), mantar kökenli biyomateryallerle günlük kullanımdaki ürünlere doğaya uyumlu çözümler getiren mush4you, SOGIP ve SOGENÇ gibi projelerle sosyal girişimcileri destekleyen İstanbul Kalkınma Ajansı (istka.org.tr), evlerimizi sıfır atık mantalitesine göre yeniden gözden geçirmemizi amaçlayan Atıksız Ev (atiksizev.com), öğretmenlerle işbirliği geliştirerek Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Hedefler’e yönelik Etkileşimli Sürdürülebilirlik Müfredatı oluşturulmasını amaçlayan Wisdome (wisdomedu.co), görme engelli bireylerin sosyal eğlence ve etkileşim alanlarına erişimini kolaylaştırma amaçlayan Blindlook (blindlook.com) sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumların ardından katılımcılar, tanışıp sohbet edebilme imkanı buldular.

Yarattığı sosyal etkiyi paylaşmak isteyen girişimcilere; faaliyetlerini yakından tanıtmak isteyen, sosyal girişimcilik alanında destek mekanizması konumunda olan kuluçka merkezi, yatırımcı, dernek ve vakıf gibi kurumlara; sosyal girişimcilik alanında projelerini tanıtmak isteyen özel sektör mensuplarına açık olan #TSGA Açık Sahne’de katılımcılar projelerini kısaca sunma ve yeni işbirlikleri geliştirme şansı buluyorlar. Sosyal girişimcilik alanına ilgi duyan vatandaşların alandan haberdar olmak ve ilham almak amacıyla katılabildiği #TSGA Açık Sahne etkinlikleri, önümüzdeki günlerde İstanbul ve Ankara illerinde devam edecek. 17 farklı etkinlikte sosyal girişimcilerin, sosyal girişimcilik ekosisteminden kişi ve kurumların projelerini anlatabilmeleri için onlara alan yaratılması; uluslararası başarılı sosyal girişimcilik örneklerinin ülkemizdeki ekosistemle tanıştırılması, sosyal etki alanında farklı konulara ilişkin bilgilendirici paneller düzenlenmesi planlanıyor.