Ayazağa’da ‘Korsan Hoparlör’ Tedirginliği Yaşanıyor

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Ayazağa Cemevi Başkanı Celal Özer, cemevi ve çevresine kimliği belirsiz kişiler tarafından yerleştirilen korsan hoparlörlerin mahallede endişe ve tedirginliğe neden olduğunu söyledi

Geçtiğimiz 23 Mayıs günü TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, İstanbul Sarıyer’de bulunan Ayazağa Cemevi girişi ile cemevinin bulunduğu mahallenin bazı yerlerine “korsan” ezan hoparlörleri yerleştirildiğini ve bu durumun mahallede tedirginlik yarattığını ifade etti. Kenanoğlu basın toplantısında 10 ay önce kimliği belirsiz kişilerce yerleştirilen bu hoparlörlerle ilgili kaymakamlık, belediye ve müftülük nezdinde girişimlerde bulunulduğunu ancak bir sonuç alınamadığını kaydetti.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Ayazağa Cemevi Başkanı Celal Özer konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

Celal Özer, kaymakamlık ve ilçe müftülüğüne yaptıkları başvurular sonucunda bu hoparlörlerin herhamgi bir resmi kurumun bilgisi veya onayı dahilinde yerleştirilmediğinin anlaşıldığını belirtti. Özer, ilçe kaymakamlığı tarafından kendilerine “Hoparlörler vatandaşların isteği üzerine vatandaşlar tarafından konulmuş” şeklinde bir açıklama yaptığını ifade etti.

Mahalle halkı ve cemevi hizmetlerinden yararlanan vatandaşların bu durumdan büyük rahatsızlık ve tedirginlik duyduğunu kaydeden Özer, hoparlörlerin cemevinin karşısına ve daha çok Alevi yurttaşların oturdukları sokaklara yerleştirilmiş olmasının “manidar” olduğunu savundu. Bunu kimlerin ne amaçla yapmış olabileceği şeklindeki sorumuza üzerine Celal Özer, “Karanlık amaçları olan birilerinin işi olduğu açık. Amaçları bizim hoparlörleri sökmemiz. Bu şekilde olayı adeta Aleviler ezana karşı imiş gibi bir algı yaratıp ortalığı karıştırmak istiyorlar. Oysa Alevi canlar kadar Sünni canlar da bu hoparlörlerden rahatsız” dedi.

“Bu oyuna gelmeyeceğiz” diyen Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Cemevi Başkanı Celal Özer, sorunun çözümü için yasal girişimlerini sürdüreceklerinin altını çizdi.